П`ятниця, 26 Кві 2024, 1:33 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 24 » На базі Багатянської школи відбувся районний семінар вчителів української мови та літератури
3:25 PM
На базі Багатянської школи відбувся районний семінар вчителів української мови та літератури

Від Шевченка до Стуса

21 березня на базі Багатянської ЗОШ відбувся районний семінар вчителів української мови та літератури на тему «Формування творчої особистості учнів на уроках української мови та літератури.»

Своїми творчими наробками поділилися вчителі Багатянської ЗОШ Георгиця К.М. та Кулава Л.А., провівши відкриті уроки в 5-му та 11-Б класах. Знаковим стало те,що саме в цей день відзначався Всесвітній день поезії.

Урок української літератури в 5 класі на тему «Дитинство Т.Г. Шевченка за повістю С.Васильченка «У бурянах»» переніс всіх присутніх в епоху шевченківської доби. Катерина Миколаївна вміло поєднала навчальний матеріал з творчими можливостями учнів, повела їх чарівними стежками дитинства Т.Шевченка. Юні актори Лариса Селецька(зіграла Катрусю),Артем Станков (малий Тарасик), Настя Каламан, Микола Колесніченко, Шишман Денис взяли участь в інсценізації уривку з повісті. Талановиті художниціПінтійська Настя, Делі Ліза, Браїла Яна намалювали картину на мольберті – дитячі уявлення Шевченка про те, на чому тримається небо.

Кулава Л.А. в 11-Б класі провела урок на тему «В. Стус. Поезія. Україна-мрія та Україна-скорена, знищена в творах поета.» Урок розпочався з документального сюжету, знятого одинадцятикласницями.Чілік Люда та Генова Ангеліна у ролі кореспондентів брали інтерв’ю у жителів м.Ізмаїл, що мешкають по вул. В.Стуса. Виявилось, що всі знають, ким був В.Стус, згадали, що поет відбував покарання, але, на жаль, не змогли пригадати твори поета. Тому прямо на уроці учні в конверти з адресами респондентів вклали найвідоміші поезіі, серед яких «О земле втрачена, явися…» і зразу відправили до поштової скриньки.

Грекова Людмила повязала свої творчі пошуки з темою «В.Стус і музика»: принесла гітару, яка символізувала на уроці дитячу мрію поета; підготувала добірку музичного матеріалу – пісні на слова В.Стуса, його улюблені симфонії Бетховена.

Лупу Крістіна виконала живописну роботу на тему «Україна моєї мрії». На малюнку без слів було зрозуміло, що Україна буде щасливою, коли світитиме мирне сонце, розквітатимуть квіти і посмішки, а Україна буде єдиною. На уроці звучало багато поетичних творів В. Стуса, щоб усі знали, пишались і цінували його творчість. Вчитель уклала для учнів збірку поезій митця «Сходження на Голгофу слави Василя Стуса», куди увійшли твори, які найбільше зворушили дітей.

На уроці усі присутні мали змогу долучитись до унікальних видань по творчості В.Стуса, яку допомогли представити Картелян Г.Г., шкільний бібліотекар, та Костенко О.В., науковий співробітник Ізмаїльської бібліотеки ім. І.П. Котляревського.

А після уроків одинадцятикласники посадили біля вікон школи калину «Стуса», щоб, приходячи в гості до рідної школи, згадувати поета-патріота, його життєвий подвиг, свої щасливі шкільні роки.

Методист РМК Нікольчева Л.Ф. відзначила, що уроки вчителів української мови та літератури Багатянської ЗОШ Георгиці К.М. та Кулави Л.А. були насиченими, змістовними, методично правильно побудованими, відповідали темам самоосвіти, над якими працюють вчителі-предметники.

Вчителі української

мови та літератури

Георгиця К.М.

Кулава Л.А.

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 764 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz