П`ятниця, 19 Кві 2024, 9:23 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 27 » На базі Ларжанського НВК відбувся районний семінар асистентів вчителів
5:00 PM
На базі Ларжанського НВК відбувся районний семінар асистентів вчителів

Інклюзивний освітній простір:  від  теорії  до практики.

22 грудня на базі Ларжанського НВК пройшла науково-практична конференція "Інтеграція науки і практики в умовах модернізації корекційної роботи учнів з особливими освітніми потребами", в роботі якої взяли участь асистенти вчителів шкіл Ізмаїльського району, методист районного відділу освіти Раділова С.С., адміністрація загальноосвітнього навчального закладу.

Робота поважного зібрання розпочалась з флешмобу на підтримку дітей інакшості, але не меншовартості - дітей з синдромом Дауна.

Під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Ларжанського НВК Бирка Н.І. педагоги значну увагу приділили функціональним обов'язкам асистента вчителя в інклюзивному класі, зупинились на узагальненому викладі обов'язків учителів та асистентів вчителів, навели приклади ефективного та неефективного залучення асистента.

Так як основні завдання асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним навчанням полягають в адаптації змісту та методів навчання до можливостей і потреб дитини з особливими освітніми потребами та застосування під час уроку системи додаткових заходів, спрямованих на опанування навчального матеріалу, педагоги на основі розробленого учителем поурочного плану і запропонованої психологічною службою характеристики учня добирали методи навчання, виходячи з індивідуальних психофізичних особливостей учнів, пропанували систему доречних видів діяльності щодо навчання дитини.

Асистенти вчителів Ларжанського НВК Григорчук Н.А., Прохницька Т.І., Гончарова Д.І., Бондаренко А.В., Гудкова Т.А. розкрили такі теоретичні питання:

- Педагогічні технології корекційої роботи з розумово відсталими дітьми;

- Формування мовленнєвої комунікації дітей з особливими освітніми потребами на уроках розвитку усного мовлення;

-Розвиток мовлення дітей засобами сенсорних вправ;

- Комплексний психолого-педагогічний супровід сімей, які виховують дітей з особливими освітніми потребами;

- Стан сформованості спілкування з дорослими дітей з психофізичими вадами та напрямки його розвитку.

В ході висвітлення теорії педагоги ділились власним досвідом залучення дітей до навчання, аналізували види діяльності відносно ситуації на уроці, наочно демонстрували ефективні педагогічні прийоми, які дають позитивний результат.

Вчитель початкових класів Лунгу Л.А. значну увагу приділила теоретичним підходам до формування читацької компетентності підлітків з порушенням інтелекту. Робота методичного заходу була завершена складанням слухачами квесту на тему "Умови формування читацької компетентності".

Підсумок науково-практичної конференції підбила методист РМК Раділова С,С,, зазначивши: "Відповідальність, яка покладена на плечі кожного працівика освіти, є дуже вагомою і важливою. Від згуртованості усіх працівників залежить майбутнє кожної дитини, бо дитина, в тому числі і з особливими освітніми потребами, - дорослий громадянин країни в майбутньому. І яким воно буде це майбутнє, залежить вже сьогодні від кожного з нас".

Більше інформації за посиланням: https://schoollarganka.e-schools.info/news/61731

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 408 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz