П`ятниця, 29 Бер 2024, 4:54 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Вересень » 16 » Освітні фахівці: ЗНО-2015 очікують зміни
9:59 AM
Освітні фахівці: ЗНО-2015 очікують зміни

Без вирішення питань проведення зовнішнього незалежного оцінювання неможливо ефективно розробляти Умови прийому до вищих навчальних закладів. На цьому акцентувала увагу голова парламентського освітнього комітету Лілія Гриневич від час проведення засідання робочої групи з розроблення проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2015 році.

"124 бали під час складання тестів ЗНО – є формальна межа, за якою стоїть зовсім інший зміст тестів різних років, з різних предметів", - зазначила Гриневич.

На її думку, потрібно змінювати підходи оцінювання тестів та замінити 124 бали з непрофільних предметів та 140 з профільних, на "склав" та "не склав". Зокрема, пропонується створити на базі Українського центру оцінювання якості освіти експертну групу, яка буде визначати у скільки балів оцінюватиметься межа - "склав" або "не склав".

Також, за словами голови парламентського комітету, необхідно скасувати прийняття вищими навчальними закладами сертифікатів ЗНО різних років, запровадити дворівневі тести з "фонових" предметів.

"Необхідно спробувати зараховувати державну підсумкову атестацію для тих, хто складає ЗНО. Ця пропозиція гаряче вітається спільнотою середньої школи",- зазначила Лілія Гриневич, зазначивши, що тема різнорівневих тестів ЗНО стане актуальною, якщо буде вирішено питання з ДПА у школах.

Народний депутат звернула увагу учасників наради на кількість тестів ЗНО та закликала закласти в Умови прийому до ВНЗ України обов’язковий тест з української мови.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук підтримав пропозиції голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич та підкреслив, що насамперед необхідно визначитися з переліком предметів зовнішнього незалежного оцінювання, який буде визначено Умовами прийому.

"Для провідних університетів більша кількість предметів - це оптимальна модель для вибору кращого студента", - підкреслив Лікарчук.

Він також звернув особливу увагу на проблему сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання минулих років, які потрібно скасувати, щоб "не створювати прецедент вільного маніпулювання результатами тестів ЗНО".

Звертаючись до учасників робочої групи, перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун наголосила, що усі пропозиції обов’язково знайдуть відображення у проекті Умов прийому 2015 року, який вже на наступному тижні оприлюднять для громадського обговорення.

Як відомо, Український центр оцінювання якості освіти цього тижня надав Міністерству освіти пакет пропозицій до проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів на 2015 рік, що стосуються вдосконалення системи зовнішнього незалежного оцінювання.

Джерело:http://osvita.ua/test/42793/

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 782 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz