П`ятниця, 26 Кві 2024, 10:42 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Липень » 16 » Педагоги району - учасники Міжнародного проекту "Інновест" прийняли участь в Міжнародній конференції в м.Кишинів
8:59 AM
Педагоги району - учасники Міжнародного проекту "Інновест" прийняли участь в Міжнародній конференції в м.Кишинів

З 06  по 10 липня 2015 року педагоги району -учасники  Міжнародного проекту INOVEST прийняли участь у Міжнародній конференції  в м.Кишинів (Молдова).

Декілька слів про проект  INOVEST. Консорциум університетів з ЄС, Білорусі, України і Молдови при фінансовій підтримці Європейської комісії здійснювали проект«Східне партнерство у сфері педагогічних інновацій в інклюзивній освіті» «ІNOVEST» на протязі 3-х років (2013-2015 р.), який мав 2 конкретні цілі. Одна з них - розробка програми навчання в області педагогічних інновацій в інклюзивній освіті. Наступна мета - заснувати та запустити регіональну мережу промоутерів педагогічних інновацій для підтримки та реалізації   інклюзивного навчання в Білорусі, Україні, Молдові. ( Промоутер - від английскої promotio – просунення) – спеціаліст по рекламі, просуненню продукції чи послуги). Україну в проекті представляють вищі та загальноосвітні заклади Одеської області.

Педагоги Ізмаїльщини  підключилися до проекту вже влітку 2014 року на етапі створення мережі пілотних шкіл в Одеському регіоні  та підбору кандидатур для координування проекту і  впровадження інклюзивного навчання в закладах регіону. Таких пілотних шкіл було обрано в Одеській області З0.  Від нашого району підібрано 7 пілотних шкіл та визначені промоутери-педагоги для участі в проекті, а саме Кулакова Л.І.(Новонекрасівська ЗОШ), Койчева С.І. (Старонекрасівська ЗОШ), Савицька Р.В. (Лощинівська ЗОШ), Георгієва Н.А (Саф’янська ЗОШ), Дякону М.П. (Озернянська ЗОШ), Довбишенко О.О. (Матроський НВК), Макарова О.А.(Ларжанський НВК).

Протягом року учасники приймали участь в обласних інструктивно-методичних семінарах, де отримували корисну фахову літературу з проблем інклюзивного навчання, підготовлену фахівцями науковцями та практиками, а саме 13 модулів, які стали відмінною підмогою для вчителів в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

З жовтня 2014 року розпочалися  он-лайн семінари та конференції для  промоутерів та вчителів пілотних шкіл з України, Білорусі та Молдови. На он-лайн конференціях учасники ділилися своїм досвідом  впровадження  інклюзивного навчання в навчальних закладах, а  вчителі всіх пілотних шкіл приймали участь у навчальних он-лайн семінарах, які проводилися науковцями з різних питань інклюзивного навчання.  З квітня розпочалося   он-лайн тестування з з питань викладених в наданій літературі, яке пройшли керівники , промоутери та педагоги пілотних закладів.

Результатом роботи в Міжнародному проекті став захист  дипломних робіт в Кишинівському педагогічному університеті ім. Крянге (Молдова)  та участь  в  заключній Міжнародній конференції, на яку зібралися всі учасники даного проекту для підведення підсумків. 

Програма конфереції передбачала проведення та відвідування майстер-класів з інноваційних технологій, пленарних засідань з проблем інклюзивного навчання в країнах-співробіницях,  презентації досвіду роботи  пілотних шкіл з дітьми з особливими освітніми потребами. Приймаюча сторона організувала для учасників  гарну культурну програму. Нашими педагогами були отримані  дипломи промоутерів інклюзивного навчання Міжнародного зразка. 

  Конференція стала завершальним етапом великої роботи педагогів Ізмаїльщини, однак впровадження інклюзивного навчання в школах району продовжується, досвід  педагогів стане в нагоді у подальшій  методичній та навчальній роботі.

Докладніше  про результати проекту «Східне партнерство в сфері педагогічних інновацій в  інклюзивній освіті» (INOVEST) та роль Одеського обласного інституту удосконалення вчителів у впровадженні проекту можна прочитати за посиланням

 

 

 

 

 

 

 
Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 458 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz