Субота, 27 Кві 2024, 2:06 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 24 » Практичні тренування з організації дій на випадок виникнення пожежі пройшли в Старонекрасівському ДНЗ"Яблунька"
9:45 PM
Практичні тренування з організації дій на випадок виникнення пожежі пройшли в Старонекрасівському ДНЗ"Яблунька"
24 квітня на території дошкільного навчального закладу «Яблунька» Старонекрасівської сільської ради пройшли практичні тренування з організації дій на випадок виникнення пожежі. У навчаннях взяли участь всі учасники освітнього процесу та працівники Ізмаїльського міськрайонного відділу ДСНС України в Одеській області
«Щорічно в Україні трапляється до 70 тисяч пожеж, у результаті яких гине близько 2,5 тисяч людей. У реальній обстановці пожежа – це суцільна темрява та небезпека, протягом 5-10 хвилин виникає щільна та токсична концентрація диму, у якій неможливо орієнтуватися та дихати. Основна причина, що впливає на катастрофічні наслідки пожеж, – це відсутність організації в процесі евакуації людей», – таку невтішну статистику привів старший прапоршик сл.ЦЗ Кожухар П. В.
 
За «легендою» о 10.30 до адміністрації надійшов сигнал про умовну пожежу, яка сталася в приміщені ДНЗ.
Співробітники відразу ж викликали пожежну бригаду. Під час тренування було відпрацьованно:
сигнали оповіщення та дії персоналу за ними;
алгоритм дій адміністрації у випадку виникнення на території ДНЗ пожежі;
дії персоналу ДНЗ з безпечної та швидкої евакуації вихованців.
Основним завданням практичного тренування була перевірка готовності працівників та вихованців до дій при виникненні надзвичайних ситуацій.
 
Вихователі та вихованці, почувши сигнал про пожежу, залишили групові кімнати та організовано вийшли за територію ДНЗ.
Менше ніж через 8 хвилини було евакуйовано 76 вихованців та 16 працівників ДНЗ.
Після завершення тренування старший прапоршик сл.ЦЗ Кожухар П. В. розповів дітям, що коли звучить сигнал тривоги, пожежники повинні реагувати швидко, так як професія пожежний - це небезпечна і складна робота. Під час пожежі можуть прогинатися перекриття в будинках і стіни будівель можуть обвалитися. Полум'я від вогню і їдкий дим можуть обпалити або навіть призвести до смерті. Пожежники можуть вступати в контакт з отруйними газами або іншими небезпечними матеріалами. Щоб захистити себе, вони надягають спеціальне захисне спорядження. Крім цього, представники цієї небезпечної професії повинні бути здоровими, спритними і витривалими. Вони повинні бути пильними, сміливими і дисциплінованими, так як іноді доводиться швидко приймати рішення. Вони повинні вміти добре ладити з іншими людьми, тому що живуть і працюють у тісній взаємодії з ними.
Також хочемо нагадати, що захід проводився в рамках проведення тижня охорони праці, який триває в ДНЗ "Яблунька" з 23 квітня по 27 квітня 2018 року.
 
 
Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 550 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz