П`ятниця, 19 Кві 2024, 5:12 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 20 » Практикум для педагогів в Першотравневській ЗОШ
11:11 AM
Практикум для педагогів в Першотравневській ЗОШ

фото

Практикум для педагогів «Конфлікт та спілкування. Моя позиція в конфліктах».

В Першотравневській ЗОШ відбувся психолого-педагогічний семінар-практикум для вчителів з метою вироблення практичних навичок набутих технік поведінки в конфліктах, аналізу конфліктних ситуацій та навичок ведення переговорів зі сторони третьої особи – медіатора.

Педагогам було запропоновано порівняти «Я-висловлювання» і «Ти-висловлювання». Учасники практикуму зробили висновок, що якщо «Ти - висловлювання» - це спосіб донесення інформації про людину, її поведінку, риси характеру та ін.., при якому складається враження вашої переваги чи навпаки над іншою людиною, то «Я - висловлювання» - це спосіб донесення інформації про особисті потреби, почуття, бажання без зневаги та осуду того, до кого звертаєтеся. В цьому випадку людина говорить про те, чого хоче, що необхідно, про те, що думає, а не про те, що необхідно робити чи говорити іншій людині.

Практичний психолог Апостолакі Л. С. надала  вчителям структуру (рецепт) «Я - висловлювання» для досягнення результату:

1.Подія.

2.Ваша реакція.

3.Бажаний вами результат.

А також ознайомила зі звичним стилем входження у конфлікт кожної людини за типологією Т. Григор’євої: «вулкан», «глечик», «хвиля», «накопичувач», «реактор». Учасникам було запропоновано програти ситуації зі шкільного життя  і спробувати себе у ролі медіатора. Медіатор займає нейтральну позицію: він не оцінює, не засуджує, не приймає рішень. Сторони самі повинні домовитися. Завдання медіатора: створити умови для того, щоб вони могли дійти до згоди; почути один одного, перейти від боротьби до співпраці.

В кінці практикуму практичний психолог надала рекомендації-пам'ятки «Моя позиція в конфлікті» для подальшого конструктивного розвитку власної особистості та досягненні кращих результатів у взаємодії з учнями та батьками. В кінці кожен з учасників створив власну «долоньку правди», нагадавши, що у спілкуванні та вирішенні конфліктів важливу роль відіграє комплімент.


фото

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 655 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz