Четвер, 25 Кві 2024, 11:55 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Грудень » 4 » Про підсумки І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України
6:35 PM
Про підсумки І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

З метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку учнівської молоді району, виховання її в дусі патріотизму та демократичних цінностей, прищеплення навичок науково-дослідницької роботи, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації було проведено І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Велике значення для розвитку дослідницької роботи в школах району має співпраця шкільних НТУ з науковими установами, вищими навчальними закладами. З 2014 року започаткована тісна співпраця з Ізмаїльським державним гуманітарним університетом і І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН проводиться на базі ІДГУ. Цінною та важливою допомогою для учасників конкурсу МАН та їх керівників були консультації і рекомендації викладачів ІДГУ щодо написання дослідницьких робіт. Також викладачі університету приймають активну участь у роботі журі районного конкурсу МАН.

Конкурс було проведено у два етапи:

І (заочний) етап – 25.11.-28.11.2019 р. на базі РМК;

ІІ (очний) етап – 03.12.2019 року на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Була організована робота таких секцій:

  • Всесвітня історія, історичне краєзнавство, етнологія, соціологія, географія та ландшафтознавство.
  • Українська мова, англійська мова, українська література, літературна творчість, фольклористика, мистецтвознавство.
  • Екологія, аграрні науки, охорона довкілля.
  • Хімія, медицина, біологія людини, психологія.
  • Математика, прикладна математика, інтернет технології та WEB дизайн, мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми, теоретична фізика.

До участі в конкурсі було подано 45 заявок. В очному етапі конкурсу прийняло участь 42 учні із 11 загальноосвітніх шкіл та 3 НВК: Утконосівської, Каланчацької, Бросківської, Багатянської, Старонекрасівської, Новонекрасівської, Комишівської, Озернянської, Першотравневської, Саф’янської, Кислицької ЗОШ, Кам’янського, Ларжанського та Матроського НВК.

Найбільше робіт на І етап конкурсу представили Новонекрасівська (7 робіт), Першотравневська ЗОШ (6 робіт), Комишівська, Багатянська, Утконосівська ЗОШ (4 роботи). Рішенням журі роботи 19 учнів визнано найкращими.

Відповідно до наданої Одеським обласним гуманітарним центром позашкільної освіти та виховання квоти, відібрано 26 робіт для участі в ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Найбільше таких в Першотравневській ЗОШ (4 роботи), Старонекрасівській ЗОШ та Кам’янському НВК (3 роботи).

До роботи наукових відділень районного етапу МАН були залучені викладачі ІДГУ та вчителі шкіл району.

Відділ освіти Ізмаїльської райдержадміністрації дякує колективу Ізмаїльського державного гуманітарного університету за надану допомогу в організації та проведенні І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Бажаємо переможцям районного етапу подальших успіхів в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 327 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz