П`ятниця, 26 Кві 2024, 8:51 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 26 » Про проведення Тижня рідної мови у Кам’янському НВК
3:36 PM
Про проведення Тижня рідної мови у Кам’янському НВК

Про проведення Тижня рідної мовив Камянському НВК

Език свещен на моите деди...

И.Вазов

З 19.02. по 23.02.16 року в Камʾянському НВК проводився Тиждень рідної мови. Проведені протягом тижня позакласні заходи, цікаві уроки про скарби рідного слова дали учням можливість виявити свої творчі та інтелектуальні здібності, сприяли патріотичному та естетичному вихованню. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної болгарської мови.

Метою всіх проведених заходів було:

· донести до учнів красу і багатство болгарської мови;

· формувати відчуття краси рідної мови;

· розвивати мовленнєві здібності учнів;

· збагачувати словниковий запас;

· виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Протягом тижня були проведені наступні заходи:

З 19.02 по 23.02в бібліотеці діяли тематичні виставки «Класична болгарська література»та "Книжкові новини". Учні мали можливість познайомитися з художньою та науковою літературою видавництв Болгарії, яку представила недільна школа при хореографічній студії "ALVIFEST".

Вчитель болгарської мови та літератури Нанкова М.І.20 лютого провела інтелектуальну гру для учнів 7-х класів «Розумники й розумниці». Учні проявили свої інтелектуальні та творчі здібності: знаходили фразеологізми в текстах, складали діалоги і твори, вірші з стійкими словосполученнями, виконували вправи на асоціації та уяву. Переможцем стала команда «Болгарки», з рахунком 36:35. Друге місце посіла команда «Болгари».

21 лютого на виконання листа Одеського обласного інституту удосконалення вчителів від 20.02.2018 №142 та листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 09.02.2018 №22.1/10-348 «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови»було організовано та проведено "диктант єдності" болгарською мовою "Без езикняма народ".

Вчитель болгарської мови та літератури Іоргова С.І. провела з учнями 10-х класів захід у формі літературної вітальні "Рідна мова в поезії болгарських письменників". Учні презентували життя та творчість відомих бессарабських поетів та письменників,виразно читали їх твори: П.Бурлак-Вилканов, Т.Танасова-Тодорова, І.Ненов, М.Бичваров,.

22 лютого учні 8 класів під керівництвомвчителя болгарської мови та літератури Нанкової М. І. взяли участь в інтелектуальній грі «Словниковий запас». Учні пояснювали значення слів, добирали синоніми та антоніми. Гра виявилась цікавою, пізнавальною та емоційною.

23 лютого вчитель болгарської мови та літератури Іоргова С. І. для учнів 5-х класів провела вікторину "Сила рідної мови".

Учні 1-4 класів разом із вчителем болгарської мови та літератури Іорговою С. І. із задоволенням поринули у світ болгарської народної творчості: слухали і співали народні пісні, добирали прислів᾿я та приказки про мову, інсценізували казки, відгадували казкових героїв за завданнями вікторини.

На уроках болгарської мови учні 2-9 класів поповнювали свій словниковий запас, читаючи новини із газети «Роден край», "Българскообозрение", яка видається рідною мовою.

За мен езикът български е важен,

за щото е на мои те деди

и длъжен съм да го запазя,

за този, който ще ме наследи!

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 514 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz