П`ятниця, 26 Кві 2024, 12:09 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 26 » Про закупівлю та використання обов'язкової ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах.
11:39 PM
Про закупівлю та використання обов'язкової ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах.

Лист МОН України від 26.04.2013 №1/9-306
Про закупівлю та використання обов'язкової ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах.
Відповідно до пункту 106 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 778, порядок діловодства в загальноосвітньому навчальному закладі визначається законодавством, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України та інших центральних органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать заклади.
Інструкцією з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України від 23.06.2000 № 240, встановлені правила документування діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування, типів і форм власності. Пунктом 4 цієї Інструкції визначено перелік обов'язкової ділової документації.
Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10.05.2011 № 423 затверджено єдині зразки обов'язкової ділової документації для загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності (далі - єдині зразки обов'язкової ділової документації).
Відповідно до пункту 4 зазначеного наказу Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управління освіти І науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечують при проведенні закупівлі обов'язкової ділової документації за кошти державного і місцевих бюджетів, дотримання вимог щодо наявності в учасників конкурсних торгів свідоцтв про визнання відповідності педагогічним вимогам на продукцію, що закуповується.
Окрім цього, звертаємо увагу на те, що окремі недержавні підприємства, організації та установи з метою уникнення розгляду обов'язкової ділової документації в установленому порядку відповідною комісією Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства під час видруку продукції фальсифікують інформацію щодо отримання свідоцтв про визнання відповідності педагогічним вимогам засобів навчання та обладнання навчального і спеціального призначення для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, відповідно до єдиних зразків обов'язкової ділової документації та СОУ 22.2-02477019-17:2011.
З метою уникнення порушень вимог законодавства щодо недопущення використання в загальноосвітніх навчальних закладах ділової документації, що не відповідає педагогічним вимогам, відповідно до єдиних зразків обов'язкової ділової документації та СОУ 22.2-02477019-17:2011, рекомендуємо звертатися до державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства, які реалізують продукцію, що має свідоцтва про визнання відповідності педагогічним вимогам засобів навчання та обладнання навчального і спеціального призначення для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема ДП "Об'єднання по торгівлі та постачанню", Івано-Франківське державне підприємство по торгівлі, Тернопільське державне підприємство по торгівлі та Волинське державне підприємство по торгівлі та постачанню.
За інформацією стосовно підприємств, організацій та установ, які мають діючі свідоцтва про визнання відповідності педагогічним вимогам засобів навчання та обладнання навчального і спеціального призначення для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів на обов'язкову ділову документацію загальноосвітніх навчальних закладів можете звертатись до державної наукової установи "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міністерства освіти і науки України.

Зазначену Інформацію просимо довести до відома районним (міським) відділам освіти та  загальноосвітнім навчальним закладам.


Заступник Міністра – керівник апарату       О.С. Дніпров
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 856 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz