П`ятниця, 26 Кві 2024, 1:58 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 27 » Профорієнтаційна робота в Кирничанській школі
4:05 PM
Профорієнтаційна робота в Кирничанській школі

Проблема професійного самовизначення гостро постає перед старшокласниками в процесі формування орієнтирів на майбутнє.

Молоді люди здебільшого є не готовими до усвідомленого вибору майбутньої професійної діяльності та потребують допомоги. Випускники нашої школи отримують підтримку і кваліфіковану допомогу з боку адміністрації школи, працівників соціально-психологічної служби, Центру зайнятості, класних керівників та батьків.

Вибір професії визначається відповідями на три питання: чи можу? хочу? треба? Чи можу я досягти успіху в цій професії» Чи хочу? Чи отримаю я роботу через 5-6 років, коли закінчу навчальний заклад? Для цього учні мають досконало вивчити себе як особистість: свої прагнення та інтереси, здібності, темперамент, тип характеру. Саме з цієї мети з випускниками школи психологом К.К.Куртєвої проводиться профдіагностика та консультаційна робота. На просвітницьких та розвивальних заняттях («Як зробити успішний професійний вибір», «Ким бути», «Формула вибору професій», «Плідна робота сьогодні – успішний результат на ЗНО», «Зовнішнє тестування - ситуація тривожна, але безпечна») учні знайомляться з різними видами праці, класифікацією професій та їх особливостями, з поняттям професійна придатність, взаємозв’язком здібностей та вибором професії; розвивають навички подолання негативних емоційних станів, позитивного ставлення до іспитів та ЗНО. Батьківські збори («Вибір професії – завдання не з легких», «Шляхи до самовизначення»,»Успішне складання ЗНО – свято не тільки для дитини, але і для всієї родини») підвищують психолого-педагогічну грамотність батьків; формують у батьків розуміння значення самостійного вибору майбутньої професії підлітками; інформують про особливості підготовки випускників до ЗНО, про важливість позитивного мікроклімату в родині.

Ми віримо, що докладена робота принесе свої плоди і кожен з випускників нашої школи обере саме ту професію, яка б удосконалювала його особистість, надихала б на досягнення та була б прибутковою.

Практичний психолог К.К.Куртєва

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 505 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz