П`ятниця, 19 Кві 2024, 8:23 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Червень » 11 » Профспілки призупиняють свою участь у роботі правлінь фондів соціального страхування
10:48 AM
Профспілки призупиняють свою участь у роботі правлінь фондів соціального страхування

Права та інтереси застрахованих громадян відверто ігноруються, державною стороною останніми роками блокується підвищення рівня страхових гарантій, зокрема досі залишається нижчим конституційно визначеного рівня та таким, що не відповідає вимогам ратифікованих україною конвенцій МОП, мінімальний розмір допомоги з безробіття. З 2015 року не відновлено санаторно-курортне лікування застрахованих осіб за рахунок страхових коштів, що вкрай необхідно для профілактики захворюваності і відновлення працездатності працівників, особливо зайнятих у шкідливих та важких умовах праці.

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських обє'днань профспілок на всеукраїнському рівні 30 травня на своєму засіданні обговорив та прийняв Заяву у зв'язку з грубим порушенням представниками держави у фондах державного соціального страхування принципів соціального діалогу при здійсненні управління соціальним страхуванням.

В заяві йдеться про те, що останнім часом у страхових фондах спостерігаються деструктивні процеси, коли державною стороною в особі міністерства соціальної політики України цілеспрямовано руйнується соціальний діалог у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, порушується паритетність в управлінні фондами соціального страхування. Через це профспілки фактично усунуто від прийняття принципово Важливих для людей рішень, що позбавляє їх як соціальних партнерів можливості результативно реалізувати свої законні права із захисту інтересів застрахованих осіб.

Затвердження бюджетів фондів соціального страхування, статутні та кадрові питання стосовно призначення чи звільнення їх керівників уже майже виведені з під тристороннього управління та здійснюються державною стороною одноособно чи в змові з представниками роботодавців.

 Триває практика нецільового використання коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Так, значна частина коштів його бюджету використовуються на утримання державних установ. Тобто. за рахунок страхови коштів утримується не лише багатотисячний штат Державної служби зайнятості України, а й інші державні структури.

Однак і цього мало, вже готується на ступний крок - законодавчі пропозиції щодо одержавлення майна фондів соціального страхування, яке було придбане за страхові кошти застрахованих осіб. Під тиском державної сторони належні фондам приміщення протиправно реєструються як державна власність.  Немає сумніву, що там незабаром поселяться різні держустанови або ж ці обє'кти буде розпродано. Профспілкова сторона рішуче заявила про призупинення своєї участі в роботі правлінь Фонду соціального страхування України та Фонду загальнообов'язкового деражвного соціального страхування України на випадок безробіття.

У Заяві також містяться вимоги до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо проведення невідкладної зустрічі з представниками СПО об'єднань  профспілок для вирішення критично важливих питань. 

У разі нереагування Прем'єр-міністра України на зазначені у Заяві пропозиції керівники всеукраїнських репрезентативних профоб'єднань звернутися із скаргою про порушення прав профспілок у соціальному діалозі до Міжнародноїорганізації праці та доведуть дану інформацію до відома Європейського соціально-економічного комітету.

З текстом Заяви можна ознайомитись тут. 

Категорія: Профспілкові новини | Переглядів: 508 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz