П`ятниця, 19 Кві 2024, 5:12 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Грудень » 10 » Проведено районний семінар-практикум вчителів української мови та літератури
4:10 PM
Проведено районний семінар-практикум вчителів української мови та літератури

Семінар-практикум для вчителів української мови та літератури у Кирничанській школі

05.12.19 р. на базі Кирничанської ЗОШ проводився семінар-практикум на тему: «Моделювання творчих завдань на уроках української мови та літератури як засіб спонукання до навчальної діяльності та мотивації». У ньому взяли участь 14 вчителів української мови та літератури Ізмаїльського району.

Заступник директора школи Пейчева П. П. представила присутнім своїх учителів - Дойчеву Надію Федорівну і Куртєву Світлану Олександрівну, які потім давали відкриті уроки.

Куртєва С. О. проводила урок у 6-му класі на тему: «Прикметник як частина мови: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль». Це була подорож у країну «Прикметник» на санчатах Святого Миколая з різними зупинками: «Інтелектуальна», «Пізнавальна», «Дослідницька», і навіть «Відпочинок» та «Я вже вмію, знаю». Діти, працюючи з текстом, відповідали на запитання про традиції і обряди українців, чи збереглися вони в наш час, знаходили і пояснювали орфограми, виписували прикметники і розбирали їх морфологічно, за будовою і синтаксично. Вправ цікавих і різних було багато, учні з радістю їх виконували. А наприкінці уроку кожний отримав подарунок від Святого Миколая.

Дойчева Н. Ф. давала відкритий урок у 8-му класі на тему: «Іван Малкович. «Із янголом на плечі». Глибокі роздуми сучасного поета про те, якою повинна бути людина». Урок розпочався зі знайомства учнів із особистістю поета. Знаючи його біографію, школярі протягом 3-х хвилин розв’язали кросенс: встановили послідовність подій в житті і творчості митця. За допомогою сучасних мультимедійних пристроїв на уроці звучав вірш у виконанні самого автора, потім у виконанні учнів. І, ясна річ, аналізувався вірш за всіма сучасними правилами і вимогами.

Уклали школярі і буклет «Ліричні барви», у якому представили ліричних персонажів, розкрили суть образів, символів кольорів, що були зазначені у вірші. Цікавою була і презентація видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» про художників, що співпрацюють із видавництвом.

Обидва уроки получилися вдалими, цікавими, творчими. Вчителі, які були присутні на них, схвально відзивалися про майстерність тих, хто їх проводив.

Методист РМК Лупов М. М. у свою чергу відмітив, що Дойчева Н. Ф. і Куртєва С. В. добре підготувалися до семінару, провели уроки на високому науковому і методичному рівні, надав методичні рекомендації, як розвивати творчі здібності сучасних школярів. Окрім того, він подякував адміністрації школи зо добре організований і проведений захід.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 322 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz