Четвер, 25 Кві 2024, 10:58 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 22 » Проведено районний семінар вчителів географії та керівників гуртків краєзнавчого напрямку
10:25 AM
Проведено районний семінар вчителів географії та керівників гуртків краєзнавчого напрямку

Екологічне виховання є важливою складовою навчально – виховного процесу в школі. 18 березня вчитель на базі Першотравневської ЗОШ проведено районний семінар для вчителів  географії та керівників гуртків краєзнавчого напрямку на тему "Роль позакласної роботи в формуванні мотивації шляхом краєзнавства". Вчитель географії І категорії, старший вчитель  Мустипан Надія Дмитрівна врамках семінару провела відкрите заняття екологічного гуртка,  головною метою якого було виховання у підростаючого покоління екологічної культури, бажання зробити свою малу Батьківщину чистою та безпечною для проживання  як   для теперішнього покоління так і  майбутнього. Доречно було використано  відеоролик  «Засміченість  в  Україні»,  під час перегляду якого дітям було запропоновано  представити  проект використання сміття  з  користю для суспільства.  Відчувалося , що учнів , членів гуртка, надзвичайно хвилює ця тема. Вони з задоволенням пропонували, як можна зробити Україну чистою. Робили висновок про те , що чистота  навколо нас залежить , перш за все, від самих нас. Вчитель використала  метод ситуативного навчання, роботу в групах. Легенда  "Сливи та сміття" змусила дітей замислитися та визначити , що чисто не там , де прибирають, а там , де не смітять.

   Методист районного відділу освіти Ніколаїця Олександра Дмитрівна під час обговорення підсумків семінару відзначила результативну роботу вчителя з краєзнавства, вказала, що особливої уваги заслуговують дослідницькі роботи її вихованців з вивчення  легенд та традицій Придунав'я, туристичні походи з членами гуртка річкою Єніка, що активізує бажання учнів краще знати свій рідний край. Отже, діяльність краєзнавчого гуртка є засобом мотивації та формування діяльністної   та науково - дослідницької компетентності учнів.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 1007 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz