Четвер, 25 Кві 2024, 9:41 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 11 » В Бросківській ЗОШ проведено серію корекційно-розвивальних занять на висвітлення проблеми самогубств у сучасному світі
2:44 PM
В Бросківській ЗОШ проведено серію корекційно-розвивальних занять на висвітлення проблеми самогубств у сучасному світі

 У наш час дуже актуальною, важкою і болючою темою є самогубство. Кількість випадків самогубств серед підлітків у всьому світі зростає, і Україна – не виняток. Підлітковий вік – один з найважчих у житті людини, оскільки саме в цей період завершується формування особистості в цілому, її ціннісних орієнтацій і життєвих пріоритетів. Вчорашні діти стають більш вразливими, вони гостро реагують на, здавалося б, пересічні речі. Тому, коли вони стикаються з проблемами, то найчастіше розгублюються, оскільки не мають досвіду вирішення складних життєвих ситуацій. У особливо чутливих підлітків у таких випадках можуть виникнути думки про суїцид.

Зважаючи на вищевикладене психологічна служби Броківської школи у своїй роботі звертає особливу увагу на важливість профілактики виникнення у дітей суїцидальних думок. Так, психологом школи проведено серію корекційно-розвивальних занять на висвітлення проблеми самогубств у сучасному світі та налаштування дітей на позитивне мислення. Соціальним педагогом проведено анкетування у 8-х класах, спрямоване на виявлення схильності дітей до суїцидальної поведінки. За результатами опитування психологічною службою школи були проведені індивідуальні бесіди з класними керівниками та батьками учнів, розроблено програму корекційної роботи.

Приділена увага просвітницькій роботі з батьками - на батьківських зборах було висвітлено тему загрози скоєння суїциду в підлітковому віці та надані рекомендації батькам, що у поведінці дитини повинно занепокоїти.

Психологічна служба Бросківської ЗОШ

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 552 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz