Четвер, 28 Бер 2024, 2:14 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 28 » Районний семінар з болгарської мови та літератури в Кам'янському НВК
9:19 PM
Районний семінар з болгарської мови та літератури в Кам'янському НВК

24 жовтня на базі Кам'янського навчально-виховного комплексу пройшов районний семінар для вчителів болгарської мови і літератури за участю директора Дімової М. Ф. та учнів недільної школи при громадській організації «Хореографічна студія «АЛВІ-ФЕСТ». Тема семінару «Формування етнокультурної компетентності і загальнолюдських моральних цінностей в соціально-культурному середовищі з урахуванням етнічної та культурною ідентичністю учнів» була вибрана не випадково. Це дає велику можливість поліпшити навчальний процес. Майже 20 викладачів взяли участь у семінарі.

Перед початком семінару діти з болгарської недільної школи «АЛВІ-ФЕСТ» привітали теплими словами з Днем бессарабських болгар гостей - учасників засідання районного методичного об’єднання вчителів болгарській мови і літератури з сіл Кирнички, Суворове, Лощинівка, Багате.

З привітанням до учасників звернулася методист районного методичного кабінету Бондарчук Емілія Костянтинівна, підкреслюючи важливість семінару.

Учасникам семінару були представлені два уроки болгарської мови та літератури. Іоргова Світлана Івановна дала урок в 3 – Б класі «Речення. Текст» – урок-прогулянка осіннім парком. Учні виконували завдання, прогулюючись стежками Мелодія парку, Грайливий вітер, Золоті гілочки, Спів птахів, Шелест листя, Краплі дощу, Чарівні миті , Листопад. У парку діти познайомилися з чарівною королевою Осінню.

Нанкова Майя Іванівна провела урок в 10-А класі на тему «Апокрифічна література. Середньовічна концепція майбутнього. «Ходене на Богородица по мъките», «Апокриф за праведния Енох». Урок був організований у формі подорожі у Середньовіччя за допомогою машини часу. Учні зустрілися з монахом, який розповів про час, коли були написані апокрифи, з видатним письменником, який пояснив жанрові особливості апокрифу „Ходене на Богородица по мъките“, і з Енохом, який є головним героєм в творі Давньої болгарської літератури „Апокриф за праведния Енох“. Діти познайомилися з жанровими особливостями творів, відкрили уявлення предків про потойбічний світ не тільки в болгарській літературі, а й в українській та світовій. Група «Сучасники» провела дослідження про уявлення пекла і раю в інших галузях мистецтва: образотворчому, музиці і театрі.

Після відкритих уроків директор болгарської недільної школи «АЛВІ-ФЕСТ» Дімова М. Ф. розповіла про реалізацію освітнього процесу 5 недільних шкіл при громадській організації «Хореографічна студія «АЛВІ-ФЕСТ». Всі школи працюють на основі програми МНС Болгарії "Рідна мова та культура за кордоном". Програма має загальні та конкретні цілі. Загальна мета полягає в тому, щоб допомогти вивченню болгарської мови, літератури, історії та географії. Конкретна мета полягає в тому, щоб поліпшити умови для проведення освітніх заходів, популяризації болгарської мови та болгарської національної спадщини. Детально була представлена ​​робота вчителів недільних шкіл, яка спрямована на реалізацію освітніх та просвітницьких заходів, на дотримання національної, духовної, культурної ідентичності учнів. Одним із напрямків розвитку учнів є болгарська хореографія. Дімова М. Ф. підкреслила, що крім підвищення рівня усного та писемного мовлення, оволодіння учнями мовленнєвого етикету, пропагуючи рідну мову, рідну культуру, виховуються мислячі і творчі люди в дусі патріотизму, формування толерантності та поваги до етнічної , національної, культурної ідентичності кожного учня.

Зустріч наповнила учасників семінару новими знаннями, які можуть бути використані в процесі навчання. Такі моменти сприяють загальному розвитку як самого вчителя, так і учнів.

Сподіваємося, що така творча енергія мотивуватиме вчителів болгарської мови та літератури до нових досягнень та звершень.

Більше фото можна переглянути за посиланням https://photos.app.goo.gl/erQQ94dVotiZ4ELj6

​​​​​​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 492 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz