Четвер, 25 Кві 2024, 6:04 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 10 » Робота педагогічного колективу Муравлівської школи з патріотичного виховання
2:06 PM
Робота педагогічного колективу Муравлівської школи з патріотичного виховання

РОБОТА ПЕДКОЛЕКТИВУ МУРАВЛІВСЬКОЇ ЗОШ З ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВ

Патріотизм (від грецького “патріс”) – це любов до Батьківщини, відданість Вітчизні, народу. В наш час головна задача школи і сім’ї згуртуватися в прагненні виховувати патріотичну молодь, яка буде надалі будувати нашу країну. Для педагогічного колективу нашої школи патріотичний напрямок роботи був і залишається пріоритетним. Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини, набуває сьогодні особливого значення. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму класі, школі, місті, країні все мене стосується, все залежить від мене. В понеділок, в Муравлівській ЗОШ відбулася педагогічна рада по патріотичному вихованню учнів. Вчителі Тимофєєва О.Ф., вчитель початкових класів, Наумова М.П., Тимофєєва С.І., вчителі української мови та літератури, Зазуліна Н.І., вчитель трудового навчання та педагог організатор, виступили з доповідями, як кожен з них втілює патріотичне виховання на своїх уроках.

Метою національно - патріотичного виховання для нашого колективу є: успадкування духовних надбань українського народу, вивчення вікових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його Збройних сил, виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі, палке прагнення боротися за розквіт, велич і могутність Батьківщини, готовності її захищати. Утвердження принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, милосердя, патріотизму та інших доброчинностей. Любов до народу, мови, історії країни, та любов до її культури.

Все це ми намагаємося вкласти в виховання наших учнів в школі. Шляхом проведення щорічних та щомісячних патріотичних заходів, народних свят, уроків мужності та виховних годин. Інформаційних куточків та інформаційних хвилин.

Щоб краще знайомити учнів з національною культурою у школі створено патріотичні куточки. Вони є в усіх кабінетах та коридорах. Це і українська символіка ( герб, тризуб, прапор, гімн ) і портрети видатних діячів України, мапи України. Більшість наших свят проходять з патріотично оформленою залою. Відповідальні за проведення тематичних лінійок класні керівники завжди прикрашають зал чи створюють інформаційні куточки, де учні мають змогу ознайомитися з символікою України. Це Тимофєєва С.І., Дмитрієва Л.І., Зазуліна Н.І., Кірсанова Н.А., Корнєєва І.А. Рожнатова Н.М., Топор Г.М.

Виховання національно свідомої особистості, патріота своєї держави не можливе без любові до рідного слова. Тому в нашій школі вчителі української мови Тимофєєва С.І., Наумова М.П. Дмитрієва Л.І., проводять заходи, присвячені знайомству з українською мовою, її письменниками і їх творами. В бібліотеці діє постійна виставка українських книжок, яку організувала Корнєєва І.А.

Збагачення учнів патріотичними почуттями відбувається в процесі ознайомлення з історією про героїчне минуле українського народу, його прагнення до зміцнення могутності Батьківщини. На уроках мужності ми прищеплюємо шанобливе ставлення до героїв Великої Вітчизняної війни, українського козацтва, до сучасних героїв, які захищають нашу країну. Герої є і в наш час. Знання про їх подвиги, про справжніх громадян країни дозволяє доводити, що патріот – не книжне слово, не романтизований образ, а реальність.

На виховних годинах та тематичних лінійках ми виховуємо почуття пошани до історії українського народу та його історії. На уроках трудового навчання учні залучаються до традицій українського народу шляхом вивчення технології та національної символіки української народної вишивки та народного одягу. Виготовлення, народної Ляльки – мотанки, писанкарства, малюнку та композиції, різьблення по деревині. На уроках учням прищеплюється любов до народної творчості, розуміння її художньої цінності і необхідності дбайливого ставлення до неї, бажання самому розвивати народні художні традиції. Говорячи про виховання як патріотичних якостей, так і моральних, не варто забувати про формування прагнення зберігати традиції і звичаї свого народу. Українські традиції та обряди можна святкувати свято у родині. В нащій школі завжди є інформаційний куточок, який знайомить учнів з народними святами. Корнєєва І.А. прищеплює любов до української казки , займаючись з учнями в ляльковому театрі. Отже, виховуючи школярів, потрібно враховувати, що пріоритетними рисами ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави для них має бути відповідальність і дієвість. Учні мають не тільки ідентифікувати себе з українським народом, але й прагнути жити в Україні, розбудовувати свою країну, служити Вітчизні на шляху її національного демократичного відродження; працювати на її благо, захищати її; поважати закони України і дотримуватися Конституції; володіти державною мовою; визнавати пріоритети прав людини, поважати свободу, демократію, справедливість.

Зазуліна Надія педагог –організатор Муравлівської ЗОШ

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 637 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz