П`ятниця, 19 Кві 2024, 1:26 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 20 » Розпочалося підвищення кваліфікації вчителів початкових класів щодо впровадження Державних стандартів початкової загальної освіти
4:57 PM
Розпочалося підвищення кваліфікації вчителів початкових класів щодо впровадження Державних стандартів початкової загальної освіти

16 – 17 березня 2018 року на базі Ізмаїльського міського Будинку вчителя відбувся тренінг для вчителів початкових класів закладів Ізмаїльського району, які навчатимуть першокласників у 2018-2019 н.р. з питань впровадження  Державних стандартів початкової загальної освіти.

Групу, яка складалася з 31 педагога навчали два підготовлені тренери – вчителі шкіл Ізмаїльського району Дімова Ганна Петрівна. та Чалєй Світлана Андріївна.

Відкрила першу (очну) сесію та привітала учасників методист районного методичного кабінету Раділова Світлана Семенівна. Всі учасники були зацікавлені в продуктивній співпраці, що було позитивним фактором для ефективного засвоєння матеріалів тренінгу. Під час навчань педагоги ознайомилися з Концепцією Нової української школи (НУШ) та проектом Державного стандарту початкової загальної освіти. Вони не лише зрозуміли головні компоненти НУШ та її мету, а й усвідомили необхідність їх впровадження у життя. Тренери зуміли донести до вчителів, що без вмотивованого вчителя нічого не вийде, що НУШ – це цікаво і не так страшно, як здається на перший погляд.

Під час навчання тренери досягли певних успіхів, яскраво втілюючи знання, отримані на навчальних тренінгах в м. Одеса, а саме особливості та принципи навчання дорослих. Плануючи свою роботу в тісній співпраці, Світлана Андріївна та Ганна Петрівна добре пам’ятали, що просте запам’ятовування інформації не буде достатнім, їх робота була спланована та проведена таким чином, що вчителі легко засвоїли надану їм інформацію, мали змогу реагувати на неї, оцінити її та «пропустити через себе». 

      Попереду у вчителів початкових класів, які набиратимуть перші класи, кропітка робота: продовження он-лайн навчання, а також  участь в другій  та третій  очних сесіях, які будуть не менш продуктивними та цікавими. Сподіваємось, що таке комплексне підвищення кваліфікації дасть свої гарні результати,  допоможе вчителям змінити освітнє середовище, впровадити навчання для життя та бути компетентними  вчителями в Новій українській школі, і врешті – зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною!

Відділ освіти та районний методичний кабінет висловлює щиру подяку тренерам, адміністрації міського Будинку вчителя, райкому Профспілки за підтримку та високий рівень організації заходу. 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 440 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz