П`ятниця, 19 Кві 2024, 5:45 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 25 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ РАЙОНУ
2:28 PM
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ РАЙОНУ
 
  
 
22.10.2013 року на базі Саф'янської ЗОШ відбувся семінар – практикум для вчителів іноземної мови, які викладають у 1-5 класах та другу іноземну мову з теми «Про державні стандарти та вимоги до календарного планування». На заході були присутні вчителі іноземної мови 19 шкіл району та методист РМК Мурсалимова І.І., яка ознайомила педагогів з планом семінару.
    Нові Державні стандарти початкової школи, що діють з 2012/2013 навчального року, потребують обговорення щодо практичного застосування. Метою зібрання був обмін досвідом з проблемних питань. На першому етапі заходу вчителі-іноземці актуалізували знання щодо форм та методів навчання англійської мови в початковій школі. Тема виступу Мурсалимової І,І. - проблема мотиваційної готовності шестирічної дитини до школи та забезпечення принципу наступності, виявилася актуальною і знайшла відгук у присутніх під час обговорення. Педагоги висловили власні думки щодо наступності у навчанні іноземної мови між початковою та середньою ланками освіти. Шляхи реалізації нового змісту освіту в початкових класах були обговорені під час інтерактивної вправи «Мозковий штурм». Вчителі іноземної мови Саф’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чиженко А.Є. та Герасімова В.С. провели майстер-клас для колег, під час якого поділилися досвідом використання різних форм та методів навчання на уроках англійської мови. Науково-методичною проблемою шкільного методичного об’єднання вчителів англійської мови є використання інформаційно-комп’ютерних технологій як засобу розвитку творчих здібностей та нахилів особистості, її креативності через формування компетентності саморозвитку та мотивації до самостійної пізнавальної діяльності учнів. Керівник шкільного методичного об’єднання Герасімова В.С. зупинилася на використанні ІКТ на уроках англійської мови в початкових класах. Вчитель поділилася досвідом застосування інтернет-ресурсів, зокрема відеороликів для вивчення правил читання. Педагоги у ігровій формі, в ролі першокласників, опрацювали тему «Вивчення букв англійського алфавіту». Присутніх зацікавив метод вчителя щодо використання етикеток харчових продуктів та засобів побутової хімії, які написані англійською мовою, для ознайомлення учнів з літерами іноземної мови. Чиженко А.Є. зупинилася на ролі навчальної гри як засобу мотивації учнів початкової школи. Вчитель зауважила, що у віці 6-7 років найкраще мета навчання досягається завдяки ігровій мотивації. На початковому етапі вивчення мови сильним мотиваційним фактором є ситуативні рольові ігри, які викликають у дітей непідробний інтерес, а їхня мовна діяльність сприймається ними як природно – вмотивована. Анжела Євгенівна надала поради та рекомендації щодо створення позитивного психологічного настрою на заняттях. Семінар-практикум надав дієву допомогу вчителям іноземної мови у розвитку та підвищенні професійної майстерності, дав поштовх для активізації творчого потенціалу кожного вчителя.
На семінарі вчитель англійської мови Ларжанського НВК Денисова Н.В. інформувала вчителів про підсумки семінару у м. Одеса від 11.10.2013 щодо питання викладання ІІ-ї іноземної мови в загальноосвітніх навчальних закладах. Вчитель англійської мови Суворовської ЗОШ Жечков Н.П. (переможець обласного конкурсу «Учитель року – 2012» з номінації «англійська мова») звітував про участь у Всеукраїнському форумі вчителів та методистів іноземної мови, який відбувся 17.10.2013 у м. Київі та 47-й Міжнародній Конференції вчителів, які викладають англійську мову, як іноземну у м. Ліверпуль (Великобританія).
 
  
Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 854 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz