П`ятниця, 19 Кві 2024, 8:45 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 15 » Шевченківські дні в Першотравневській ЗОШ
9:30 AM
Шевченківські дні в Першотравневській ЗОШ

Магія Шевченкового слова незбагненна, ніби його рукою водив сам Творець. Кріпак, сирота, художник, поет, в’язень і засланець, зневажений і розтоптаний, але не зломлений і не зневірений, за словами французького письменника Луї Арагона, «став класиком для всіх народів. У ньому воскресла вбита тиранією, загублена світом, осміяна шовіністами українська нація – алмазна мова, спожежена історія, безмежна свободолюбність».

Доброю традицією стало вшановувати у перші весняні дні пам’ять Великого Кобзаря. Тому з 06.03.2017р. по 10.03.2017р. в Першотравневській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено ряд заходів до 203-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Мета цих заходів – поглибити знання учнів про Т.Г. Шевченка, розкрити велич українського генія, наблизити його до серця кожного учня, стимулювати пізнавальний інтерес дітей до його життєвого і творчого шляху, виховувати шану і повагу до Шевченка та його творчості, гордість і патріотизм українського народу.

06.03.2017р. учнів 5 класу (вч. Петренко Т.М.) радо зустріла літературна вітальня «Шевченко жити буде, поки на землі житимуть люди», в якій проведено конкурс на кращого декламатора віршів Т.Г.Шевченка. Переможцями стали Чепаліс О. та Гончар С.

10.03.2017р. шестикласники (вч. Апостолакі Л.С.) взяли активну участь у командній грі «Шевченківськими шляхами» та історичній подорожі у часі "Усе знесла й перемогла його любові сила, того великого вогню і смерть не погасила". Учні із задушевним почуттям та ліризмом декламували поезії Т.Шевченка (Чантурія О., Бакриу М., Кваша І., Чумаченко Є.), інсценували уривки з творів про дитячі роки поета (Гинкул О. та Лук’янов Т.), провели конкурси і вікторини серед знавців творчості та життєвого шляху Тараса Шевченка.

З метою реалізації концепції національно-патріотичного виховання 09.03.2017р. в 9 класі (вч. Унгурян Л.П.) проведена відкрита виховна година «Шевченківський квест (гра-подорож сторінками життя і творчості Т.Г.Шевченка)», на якій дев’ятикласники узагальнили та поглибили знання про Великого Кобзаря.

До дня вшанування пам’яті генія світового значення, поета, художника, борця за волю – Тараса Григоровича Шевченка організовано перегляд кінофільмів «Мій Шевченко», «Край, де народився Шевченко», «Про Шевченка». Учні 5-7 класів написали диктанти про Кобзаря, а 8-11 класів - творчі роботи «Інтерв’ю з Тарасом Шевченком», «Образ України у творах Кобзаря», «Лист Шевченку», «Уявний діалог між Шевченком та Україною». Цікавими виявилися проектиУнгурян Ю. (7 кл.), Петренко П. (7 кл.), Лях І. (9 кл.), Кваші Ю. (9 кл.), Паску В. (9 кл.), Паску А. (10 кл.), Павленко Т. (11 кл.). Конкурс засвідчив великий інтерес школярів до творчості поета.

Проведені заходи з нагоди вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка нікого не залишили байдужим. Кожен відчув себе частинкою великого українського народу, який з такою любов’ю і болем оспівував у своїх творах великий український митець.

 

Голова шкільного МО вчителів-словесників Л.П.Унгурян

 

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 466 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz