Субота, 20 Кві 2024, 7:49 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 15 » Шевченківський тиждень пройшов в Лощинівській школі
10:10 AM
Шевченківський тиждень пройшов в Лощинівській школі

В Лощинівській ЗОШ було з 06 по 10 березня проведено Шевченківський тиждень з нагоди святкування 203-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка під керівництвом учителів української мови Савицької Р.В., Парапір Н.В., Додон З.І., Калєвої К.С.

В рамках тижня було проведено заходи з метою поглиблення знань про життя і творчість поета, розкриття значення його творчості для українського народу. До свята було залучено усіх учнів школи.

В школі оформлено тематичну виставку «Т.Шевченко. Життя і творчість поета». В шкільній бібліотеці організовано виставку книг «Невмируще слово Кобзаря».

Серед учнів початкової та середньої ланки було проведено конкурс на кращого читця віршів Т.Г.Шевченка «Година пам’яті». Кращими читцями стали учні 4 класу Кукулєску К. і Карапетрова А. (вчитель Парапір Н.В.); учні 3 класу Дежуржі Р., Лисенко І., учень 2 класу Мостовий В. (вчитель Савицька Р.В.).

Цікаво протягом тижня пройшли заходи: усний журнал «Ти з нами, Тарасе» (2-4 клас; вчителі Савицька Р.В., Парапір Н.В.); тематичні уроки «Уклін Шевченку» (5-9 класи, вчителі Додон З.І., Калєва К.С.); круглий стіл «Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе» (11 клас; вчителі Додон З.І., Калєва К.С.).

Серед учнів 2 – 4 класів було організовано конкурс малюнків за творами Т.Г. Шевченка. Переможцями стали учні 1 класу Бриль Б., Черенков К., учениця 2 класу Братунова М., учень 3 класу Жужуян В. та учні 4 класу Будрік А., Коджебаш Г. Результатом конкурсу стала міні-виставка «Мій Шевченко» (вчителі Савицька Р.В., Парапір Н.В.). Серед учнів старшокласників був проведений конкурс на кращий плакат «Шевченка славетне ім’я». Переможцями в цьому конкурсі стали учні 7 класу (кл. керівник Грекова І.М.).

Під час Шевченківського тижня був проведений творчий конкурс для старшокласників «Лист до Кобзаря», перемогу в цьому конкурсі здобула учениця 6 класу Костєва Т. та учениця 7 класу Мінчева К.

Закінчився тиждень урочистою лінійкою, підготовленою вчителем початкових класів Парапір Н.В. спільно з учнями 1-4 класів «Пом’янемо Тараса», на якій пролунала поезія, присвячена Кобзареві, а також звучали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зацвіла в долині».

Під час заходів учні школи розвивали свої творчі здібності, навички виразного читання та уміння самостійно працювати. Вся робота була підпорядкована гаслу: «Не вимре повік твоє святе ім’я! Йому, як сонцю, вічно пломеніти!»

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 587 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz