П`ятниця, 26 Кві 2024, 0:56 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Вересень » 16 » Школа методичної майстерності голів шкільних методичних об’єднань вчителів-словесників
8:56 AM
Школа методичної майстерності голів шкільних методичних об’єднань вчителів-словесників

      

12 вересня в Новонекрасівській ЗОШ відбулося засідання Школи методичної майстерності голів шкільних методичних об’єднань вчителів-словесників.  Четвертий рік школа працює над проблемою “ Інноваційні умови професійного вдосконалення вчителя – словесника ”.  Метою роботи чергового засідання, яке відбулося у формі педагогічної студії, стало завдання: поновити, систематизувати знання голів шкільних МО філологічного напрямку щодо аналізу, організацїї, планування, контролю та корекції методичної роботи відповідно до сучасних вимог.

         Методом «мозкового штурму» було поновлено знання голів ШМО про науково-методичну діяльність  шкільних методформувань. Перед учасниками семінару виступила методист Ізмальського РМК М.І.Журавель з інтерактивною доповіддю “Системний підхід до організації науково-методичної роботи в рамках шкільного МО”,  після чого слухачам школи було поставлено завдання: створити модель системи науково-методичної роботи та обгрунтувати іі складові. Робота в ході семінару проводилася як індивідуально, так і в груповій діяльності. Активну участь в роботі семінару виявили Вітюк С.І. (Суворовська ЗОШ), Унгурян Л.П.(Першотравневська ЗОШ), Михайлова М.І. (Утконосівська ЗОШ), Саказли Т.М.(Кам’янський НВК), Шишман Г.А. (Саф’янська ЗОШ), Георгиця К.М. (Багатянська ЗОШ).

 На другу частину заняття було винесено питання аналізу роботи шкільних МО вчителів-словесників за 2013-2014 навчальний рік. За підсумками проведеного огляду роботи шкільних методичних об’єднань у формі портфоліо найкращими визнано матеріали МО Першотравневської ЗОШ (кер. Унгурян Л.П.), Суворовської ЗОШ (кер. Вітюк С.І.), Старонекрасівської ЗОШ (кер.Койчева С.І.). Керівникам вищеозначених ШМО було рекомендовано представити матеріали портфоліо на районний ярмарок педагогічних ідей. В ході семінару було надано практичні поради та методичні рекомендації молодим та малодосвідченим головам шкільних МО по удосконаленню методичної роботи з учителями-словесниками в рамках роботи шкільного МО. За умов модернізаціїї освіти слід акцентувати роботу МО  на поглибленому опрацюванні таких проблем:

  • Приведення фахової та методичної компетенції вчителів до рівня сучасних умов.

  • Здійснення допрофільного навчання.

  • Поглиблене вивчення методики нових навчальних предметів і курсів.

  • Форми та методи активізації пізнавальної діяльності учнів.

  • Проблеми й основні шляхи впровадження в освітній процес інноваційних технологій, інтерактивних методів навчання, ППД

  • Форми організації самостійної роботи учнів на уроках

  • Робота з обдарованими дітьми тощо.

Однією із складових системи методичної роботи є умови. Слід відзначити добре проведену роботу директора Новонекрасівської ЗОШ, вчителя української мови і літератури Дорошевої О.К. за створені якісні умови для проведення районного семінару.

   

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 809 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz