П`ятниця, 29 Бер 2024, 5:11 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 17 » СПАСИБІ , ЩО ВИ Є! (Про зустріч учнів Матроського НВК з воїнами АТО)
11:36 AM
СПАСИБІ , ЩО ВИ Є! (Про зустріч учнів Матроського НВК з воїнами АТО)

фото

Сумна ця осінь й сповнена тривоги
За нашу землю, де бої ідуть.
Так хочеться скоріше перемоги,
Коли війська ворожі геть підуть.

Роман  Нічік,  11 років


13 листопада  2014 року в Матроському НВК  відбувся виховний захід, на який завітали гості, а саме  прикордонники Ізмаїльського  загону  майор Кононенко Михайло Ярославович, старший прапорщик Лапановський Віталій Ігорович та прапорщик Колодченко Олег Михайлович – військовослужбовці , які 5 жовтня  повернулися  додому з зони АТО. Ризикуючи власним життям, наші земляки виступили на захист суверенітету Батьківщини, мирного життя мешканців сходу. Новоазовськ, Маріуполь , Бірюкове – це ті місця, де вони тримали рубежі.

Захід розпочався зі зворушливих слів директора Матроського НВК  Курилової Наталії Йосипівни , яка зосередила увагу учнів  на тому , що Україна – це незалежна , суверенна  країна . Ніхто не має права зазіхати на нашу землю.  Україна  - єдина.

Вчитель курсу Захист Вітчизни Шелестюк О.В. продовжив цей захід , зазначивши , що    учні  Матроського навчально-виховного закладу  та прикордонники завжди були і є друзями, адже багато років на території села була прикордонна застава. Діти прикордонників є учнями закладу, а значні заходи  в НВК  ніколи не відбуваються без участі прикордонників .

На зустрічі було лише троє  із тих, хто представляв Ізмаїльщину  в буремному регіоні і боронив цілісність, свободу і незалежність нашої держави в зоні АТО.  Не могли не згадати тих воїнів Одещини , які вже ніколи не повернуться до рідного дому , до своїх рідних. Хвилиною  мовчання вшанували пам’ять  загиблих воїнів  та мирних  жителів сходу.

Вчитель історії Агафонова Л.А. розповіла учням про багаторічну боротьбу українського народу за  незалежність , за цілісність земель сучасної України.

Відповідаючи на  запитання старшокласників , гості розповідали про своє ставлення до подій, про настрої місцевих жителів Донбасу. Багато говорили про патріотизм. «Коли є загроза державності, треба єднатися. У важкій, загрозливій для миру ситуації справжній чоловік мусить захищати Батьківщину!» – переконані гості.

«Впевнений, що зовсім скоро ми будемо жити у чесній і процвітаючій державі, де буде місце лише для радості і добробуту! Ми будемо пишатись своєю країною. Всі ці негаразди будуть тимчасовими. Вони лише зміцнять нас, зроблять єдиним народом.»- сказав Михайло Ярославович  

Прологом зустрічі  зі старшокласниками став перегляд  патріотичного кліпу Катерини Бужинської на пісню «Солдат України» та  сумісне висадження кущів калини  .

Вчитель Захисту Вітчизни

Матроського НВК:  Шелестюк О.В.


фото

фото

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 951 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz