Субота, 20 Кві 2024, 2:56 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 14 » Співпраця Бросківської школи та центру зайнятості щодо профорієнтації учнів
2:38 PM
Співпраця Бросківської школи та центру зайнятості щодо профорієнтації учнів

Поняття «профорієнтація» здається зрозумілим кожному, хто знайомиться з ним навіть вперше – це орієнтація школярів на ті або інші професії. Адже, важко не розгубитися у великій кількості професій. До того ж, їх кількість постійно збільшується. Щоб вибір професії був справді свідомим і вільним, необхідно врахувати різні фактори: інформованість про світ професій, знання своїх особистісних особливостей, уміння співвідносити особисті якості з вимогами, які пред’являють професія і спеціальність. Це поетапний і відповідальний процес. Тож школа та служба зайнятості проводить поетапну активну профорієнтаційну роботу зі школярами різних вікових категорій.

10 листопада випускники Бросківської ЗОШ відвідали Ізмаїльський центр зайнятості. Під час цієї екскурсії учні мали змогу ознайомитися з інформацією про актуальні професії в нашому регіоні, попрацювати з довідковими матеріалами відносно професій, які їх цікавлять та отримати консультацію не тільки центру зайнятості, але й представника Ізмаїльського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Також було організовано перегляд профорієнтаційних відеороликів , показано де і як можна самостійно отримати інформацію на сайті центру зайнятості (пройти профорієнтаційний тест, отримати інформацію про ЗНО тощо).

Не менш захоплюючою стала екскурсія до Ізмаїльської пожежно-рятувальної частини, під час якої учні мали змогу розширити уявлення про професію рятувальника , про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення, а також отримати інформацію про вступ до відомчих вищих навчальних закладів цивільного захисту України.

Основною метою відвідування центру зайнятості було донесення думки учням про важливість правильного вибору професії. Випускник, який вірно обере свій професійний шлях, обов΄язково знайде своє місце в суспільстві .

психолог Бросківської ЗОШ Проскуріна І.В.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 540 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz