Четвер, 25 Кві 2024, 5:50 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 16 » Співпрацюємо з Ізмаїльським Державним гуманітарним університетом
6:06 PM
Співпрацюємо з Ізмаїльським Державним гуманітарним університетом

Факультет української філології та історії плідно співпрацює з міським і районним відділами освіти, реалізуючи принцип зв’язку наукових досліджень із майбутньою професійною діяльністю студентів та запитами реальної практики. Викладачі факультету й учителі-гуманітарії загальноосвітніх шкіл регіону беруть участь у спільних науково-методичних форумах (районна науково-практична конференція «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття, тебе своїм сучасником звемо»; міська учнівська науково-практична конференція «Тарасовими шляхами»; Міжнародна науково-практична конференція «Шевченко і світ»).

Важливим аспектом такої співпраці є робота над упровадженням інноваційних технологій навчання в практику та формування нового змісту освіти. З цією метою 9 квітня на запрошення кафедри української мови і літератури на факультет завітала з черговим візитом Журавель Майя Іванівна – методист із навчальних дисциплін Ізмаїльського районного методичного кабінету відділу освіти Ізмаїльської районної державної адміністрації, спеціаліст вищої категорії.

Журавель М. І. ініціювала жваву дискусію щодо актуальних проблем сучасної гуманітарної освіти в школах різних типів, у якій взяли участь декан факультету професор Циганенко Л. Ф., завідувач кафедри української мови та літератури професор Райбедюк Г. Б., доцент кафедри української мови та літератури Зарудняк О. А. Під час дискусії народилося чимало цікавих ідей щодо подальшої співпраці методичного кабінету районного відділу освіти та кафедр всесвітньої історії, історії України, української мови та літератури. Йшлося, зокрема, про інтеграцію науки й навчання, а відтак розширення наукових контактів кафедр факультету і методичних об’єднань загальноосвітніх шкіл, обмін педагогічним досвідом та систематичну презентацію наукових праць провідних фахівців університету, про оптимізацію педагогічної практики студентів факультету, проведення лабораторних занять методичного циклу в школах району, урізноманітнення форм профорієнтаційної роботи тощо. В ході зустрічі окреслились і найближчі перспективи співпраці (підготовка спільного науково-практичного семінару, залучення талановитої учнівської молоді до участі в щорічній студентській науковій конференції, спільні заходи щодо відзначення Дня Перемоги). Декан факультету професор Циганенко Л. Ф. передала районному методичному кабінету низку навчально-методичних посібників та наукових праць викладачів кафедр всесвітньої історії та історії України.

Методист кафедри української мови та літератури, кандидат філологічних наук Погорєлова Алла Дмитрівна запросила Майю Іванівну на оглядову лекцію з методики навчання української літератури, яка ознайомила аудиторію з найновішими нормативними документами, що стосуються шкільного курсу української мови та літератури, поділилася власними міркуваннями щодо сучасних підходів до шкільного вивчення творчості українських письменників, подала цікаві приклади уроків досвідчених спеціалістів-практиків.

Студенти 4 курсу заочної форми навчання слухали виступ Майї Іванівни з неабияким інтересом. Вона акцентувала увагу на тому, що під час вивчення творчості українських письменників сьогодні перед учителем-словесником стоїть надзавдання – «вчити учнів проникати в духовний світ митця, наснажуватись гуманістичною енергетикою художнього твору». Цікавим аспектом новаторських підходів до вивчення поетичного тексту стала представлена Журавель М. І. низка її шевченкознавчих публікацій на сторінках газети «Придунайські вісті».

Наприкінці лекції відбулася презентація навчально-методичного посібника «Вивчення творчості київських неокласиків» (автори: Г. Б. Райбедюк, О. Ф. Томчук), яка вкотре засвідчила, що основним фактором удосконалення професійної підготовки фахівців на факультеті української філології та історії є освіта через науку.

Матеріал підготували: доцент кафедри української мови та літератури Томчук О. Ф., магістрантка кафедри української мови та літератури Наталя Свищ.

Матеріали передруковані з сайту ІДГУ

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 860 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz