Четвер, 25 Кві 2024, 12:09 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 2 » Старонекрасівські учні побували на екскурсії до сільськогосподарського виробництва
10:47 AM
Старонекрасівські учні побували на екскурсії до сільськогосподарського виробництва

Вибір школярами майбутньої професії – питання досить складне й серйозне, тому сьогодні кожен педагог усвідомлює, що для молодої людини професійне самовизначення – це «друге народження», яке багато в чому визначає її подальшу долю.

З метою професійної орієнтації учнів у Старонекрасівській загальгоосвітній школі розроблено систему заходів, спрямованих на ознайомлення школярів з професіями, формування певних знань про них та пробудження інтересу до окремих спеціальностей, що сприяє свідомому вибору фаху відповідно до особистих уподобань, нахилів і потреб. суспільства.

З цією метою для учнів 9-х класів Старонекрасівської школи за сумісною домовленістю між адміністрацією навчального закладу та директором АК «Свобода» Видоборою С.В. була організована навчальна екскурсія до сільськогосподарського виробництва.

Діти разом із класними керівниками помандрували у гості до справжніх господарів, трударів. Радо зустрів школярів на своєму подвір’ї справжній господар, землероб – Віктор Панасович Захаров, головний інженер АК «Свобода», який розповів учням про діяльність товариства. На цьому підприємстві учні школи дізнались про кількість та види техніки, яку використовують для роботи, працівників товариства, які забезпечують її функціонування та експлуатацію. Товариство використовує у виробничій діяльності більше 30 одиниць сучасної техніки, що забезпечує повний комплекс сільськогосподарських робіт.
З розповіді
Віктора Панасовича учні дізнались, що господарство має в обробітку до 3000 га ріллі. Основний напрям роботи – вирощування зернових, кукурудзи, соняшника.

Учні ознайомились з відремонтованою та по-сучасному обладнаною допоміжною майстернею з багатьма цехами, душовими та їдальнею. Захаров В.П. акцентував увагу на тому, що така сучасна мехмайстерня є однією в Одеській області. На території господарства фруктовий сад, дуже багато квітів та ідеальний порядок і чистота, обладнані місця для літнього відпочинку. Учні мали змогу відвідати їдальню, де обслуговуються понад 20 чоловік працюючих.

Зустрілися із передовими працівниками Третьої тракторної бригади, познайомилися із сільськогосподарською технікою на якій працюють працівники, як вона зберігається, її призначення та примінення у роботі на полях.

Школярі не тільки оглядали техніку, а й могли потриматися за кермо цих велетнів, кабіни яких, наче космічні кораблі, оснащені комп’ютерами, навігаторами, кондиціонерами. Горді учні тим, що на цій чудо-техніці нового покоління працюють батьки учнів 9-Б, 9-А класів: Полубуткін С.М., Варфоломей С.В., Кричко Р.Г., Полубуткіна Н.В.

Екскурсія, проведена Захаровим В.П., дуже сподобалася, учні з великим задоволенням слухали розповідь про техніку тракторної бригади - сучасні трактори, комбайни, сіялки і з захопленням слухали про їх оснащення, ремонт і роботу.

Підійшла до завершення наша екскурсія. Вона була цікава і пізнавальна. Девятикласники дізналися багато про сільськогосподарську техніку, спостерігали за роботою тракторів в полі, зустрілися із передовиками господарства. І школярі зрозуміли одне, щоб стати хорошим працівником – потрібно багато знати, а для цього їм потрібно ще багато і багато вчитися.

Ми хочемо подякувати за цікаву екскурсію та гостинність головному інженеру АК «Свобода» Захарову В.П., за організацію заходу директору нашої школи Киричевській А.В.

І напередодні Дня села та Дня врожаю хочемо привітати правління АК «Свобода», землеробів нашого села та побажати нашим хліборобам гарних врожаїв. Ми вдячні їм за те, що вони вирощують хліб — символ трудової честі, звитяги і добробуту народу, його святиню.

Українська земля – родюча, щедра. Такою вона була споконвіку. Споконвіку хлібороби доглядали її, плекали. Колосок до колоска, в будь-яку погоду, не боячись ні дощу, ні мокви. Тож поважаймо цю важку хліборобську працю за те, що приносить святість до нашого столу. Уклін земний працівникам землі!

Честь й слава хліборобам,
Що живуть в моїм селі!
Хлібороби хліб нам роблять
Знайте ви про це усі.

На руках у них буває
Пил, земля та не дарма
Кожен скаже, кожен знає:
Кращих рук, як ці нема!

А їсте ви паляниці,
Калачі смачні їсте, -
Не забудьте, уклонитись
Хліборобові за це!

Чакир С.М., вчитель Старонекрасівської ЗОШ, класний керівник 9-Б класу

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 369 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz