Середа, 24 Кві 2024, 5:00 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 9 » Свято «Квітни, мово українська» в Багатянській ЗОШ
2:22 PM
Свято «Квітни, мово українська» в Багатянській ЗОШ

Співай, моя мово, у пісні чудовій

 І смійся, у жартах звучи!

Світися щасливо у зірці ранковій

І в побуті теж – не мовчи! 

Під таким гаслом у Багатянській ЗОШ пройшло свято «Квітни, мово українська», присвячене Дню української писемності та мови.

 Літературно-музичну композицію було підготовлено учнями 10 класу під керівництвом учителя української мови та літератури, класного керівника Терпан Алли Анатоліївни.

   На святково прикрашену сцену вийшли Арнаут Дар’я та Станкова Ірина, які зачарували присутніх мелодійним виконанням пісні «Це – моя Україна».  

         Юний дует змінили незрівнянні ведучі (Терпан Людмила та Суйчмез Давид) разом, сподіваюсь, із майбутньою «зіронькою» Ащі Ганнусею (учениця 2 – Б класу). Вони ознайомили гостей  з історією свята  Дня української писемності та мови, яке, за наказом Президента України, відзначається з 1997 року.

       Ведучих змінювали декламатори, декламаторів – ведучі.

      Не можна в цей день не згадати імен видатних українців, які стояли у витоків української мови та літератури.  Це – Нестор Літописець, І.П.Котляревський, Т.Г.Шевченко… 

     Увазі учнів та вчителів нашої школи було представлено інсценівку, де Нестор Літописець (Тангер Максим) наголосив: « Книги -  ріки, які наповнюють Всесвіт мудрістю незмірної глибини. Якщо старанно пошукати в книгах мудрості,то знайдеш користь душі своїй».

   Далі присутні переглянули фрагмент мультфільму за мотивами поеми І.П.Котляревського «Енеїда», прослухали запис пісні на слова Т.Г.Шевченка «Садок вишневий коло хати».

    Бурею оплесків нагородили гості свята дівчат 10 класу за виконання пісні «Краща мова єднання». А які емоції викликав український танок під супровід пісні «Це мій рідний край» (виконавці Станкова Ірина та Арнаут Дар’я)!

        Закінчилась літературно-музична композиція  багатьом відомою піснею «Мамина сорочка» у виконанні  чарівних україночок із 10 класу. Зал підспівував їм.

      Шкільне свято «Квітни, мово українська» пройшло на одному диханні,не залишивши не зацікавленим жодного з присутніх. Всі отримали море позитиву.

   Насамкінець виступив директор нашої школи Мінженер О.І. Він привітав усіх учнів та вчителів із Днем української писемності та мови, висловив щиру подяку учням 10 класу та їх класному керівнику за проведення свята. Олександр Іванович сказав: «Побувавши на святі, вкотре відчув себе гідним громадянином України».

  Допомагала у проведенні свята Дамаскін Юлія Анатоліївна, педагог-організатор нашої школи.

  Бібліотекарем школи Картелян Ганною Георгіївною було підготовлено книжкову виставку «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…»

    Проведений позакласний захід прищепив учням почуття любові до української мови, до історії нашого народу, надихнув  вірою в майбуття.

                                    Терпан А.А., вчитель української мови та літератури

                          Багатянської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1172 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz