П`ятниця, 26 Кві 2024, 5:55 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Січень » 29 » Тиждень безпечного інтернету проведено в Новонекрасівській школі
6:11 PM
Тиждень безпечного інтернету проведено в Новонекрасівській школі

Тиждень Безпечного Інтернету

в Новонекрасівській школі

 

День безпечного Інтернету відзначають щороку на початку лютого. Цей день націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожна людина має змогу використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо. Також метою проведення заходів до Дня Безпечного Інтернету є зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції, шляхом покращення обізнаності дітей та учнівської молоді з питань безпечного Інтернету. В Новонекрасівській школі з 21 січня по 25 січня пройшов тиждень Безпечного Інтернету.

В рамках тижня класні керівники 2-11 класів провели інформаційні хвилинки, бесіди, виховні години, години - спілкування, обговорення з даної тематики, згідно вікових категорій учнів.

Вчитель інформатики Поповиченко М.І. для 5-11 класів підготувала ряд занять, спрямованих на виявлення рівня обізнаності учнів з правилами безпечного користування Інтернетом. Тренінг «Безпечний Інтернет дітям» був проведений в 5-7 класі, на якому учні були ознайомлені з видами загроз в Інтернеті. Також учні відвідали веб-ресурс «Знайомство з платформою Онляндія», на якому представлені матеріали для дітей і їх батьків завдяки яким діти зможуть освоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. Учні будували «піраміду» переваг і недоліків мережі Інтернет, але,нажаль, більшість учнів бачать лише переваги. Наприкінці тренінгу учні мали можливість пройти онлайн-тестування, за результатами якого, більшість учнів показали високий результат.

З учнями 8-9 класів також був проведений тренінг «З Інтернетом безпечно на ТИ». Учні вже добре розуміють, які загрози можуть виникати при роботі в Інтернеті, тому заняття було направлене на закріплення знань. Учні збирали мозаїку «Безпечний Інтернет», відвідали сайт «Онляндія», пройшли тестування, підготовлене вчителем.

Учні 10- 11 класів на занятті показали достатній рівень обізнаності з питань безпеки в Інтернеті, вони добре розуміють поняття авторського права, вільно називають загрози, які виникають при роботі в Інтернеті. Тому, учні вирішили поділитись своїми знаннями і підготували для дітей школи та їх батьків інформаційні буклети «Пам’ятки щодо безпеки дітей в Інтернеті ».

Вчитель інформатики Арешкіна Н.І. для учнів початкових класах провела гру-подорож «Безпечний Інтернет для дитини», тестування «10 правил користування Інтернетом». Під час гри діти виконували завдання «Павутинка», «Склади слово», «Мікрофон», «Знайди помилку», працювали в групах, виконуючи вправу «Світлофор», складали за допомогою конструктора LEGO «вежу» - користь та безпека Інтернету. Завершенням подорожі стало тестування «10 правил користування Інтернетом»

Також учням 2-4 та 5-11 класів були продемонстровані відеоролики «Безпечний Інтернет дітям», «Безпека в Інтернеті», «Безпека в Інтернеті – це просто», « Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», «Соціальний ролик. Дітям про Інтернет».

 

Педагог-організатор Арешкіна Н.І.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 660 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz