П`ятниця, 19 Кві 2024, 3:35 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 10 » Тиждень боротьби зі СНІДом пройшов у Новонекрасівській школі
12:28 PM
Тиждень боротьби зі СНІДом пройшов у Новонекрасівській школі

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Із того часу цей день відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – звернути увагу суспільства на цю проблему, а також поліпшити інформаційно-просвітницьку роботу щодо профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу серед учнівської молоді, попередити дискримінації ВІЛ-позитивних, а також виховання у школярів толерантного відношення до ВІЛ-інфікованих і хворих на ВІЛ/СНІД.

В Новонекрасівській школи з 3 грудня по 7 грудня пройшов Тиждень боротьби зі СНІДом. Класними керівниками 5-11 класів протягом тижня було висвітлено питання профілактики ВІЛ/ СНІДу на виховних годинах:

  • Бесіда «Твоє життя-твій вибір» - 5 клас;
  • Інформаційна хвилинка «Хвороба-вбивця: СНІД»- 6 клас;
  • Круглий стіл «ВІЛ\СНІД - що я про це знаю. Міфи й факти»-7 клас;
  • Година спілкування «СНІД можна попередити,а не лікувати»-8 клас;
  • Бесіда «Проблема ВІЛ та СНІДУ у суспільстві»-10 клас;
  • Обговорення « СНІД- проблема XXІ століття»-11 клас;
  • Медсестра школи Ваніна С.В. підготувала засоби наглядної агітації, санітарні бюлетені, пам’ятки щодо профілактики ВІЛ – інфекції;

На виховних годинах організовано перегляд презентацій та просвітницьких фільмів «Від хвилинного задоволення до трагедії життя», «Скажемо СНІДу- «Ні!» тощо.

Педагог – організатор Арешкіна Н.І. та вчитель основ здоров’я Чумаченко О.П. для учнів 4 класу провели усний журнал «Азбука СНІДу». На уроці учням розповідалось про вірус імунодефіциту людини і синдром набутого імунодефіциту, як передається СНІД, чи можуть діти захворіти на СНІД. Акцентувалась увага дітей на відповідальному ставленні до свого здоров’я та здоров’я інших людей. Наприкінці усного журналу учні, разом з вчителями долучилися до акції «За кожне життя разом», зробивши червоні стрічки, як символ перемоги над хворобою, символ розуміння та співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу.

Для учнів 9 класу класний керівник Чумаченко О.П. провела годину роздумів - «СНІД. Обирай розумне життя». На захід було запрошена медсестра школи Ваніна С.В., яка нагадала дітям про шляхи захворювання на СНІД. Кожен слухач отримав інформацію, про те, що треба зробити, щоб виявити ВІЛ та запобігти зараженню через «утримання+вірність+захист+стерильність».

З увагою учні слухали педагога-організатора про відомих людей, які померли від СНІДу та статистику і тенденції поширення захворювання.

Пам’ятайте, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним.

 

Педагог - організатор Арешкіна Н.І.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 377 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz