Середа, 24 Кві 2024, 11:12 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 11 » Тиждень Дитячої та юнацької книги в Новонекрасівській ЗОШ
5:36 PM
Тиждень Дитячої та юнацької книги в Новонекрасівській ЗОШ

З метою прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні у Новонекрасівській ЗОШ з 02.04. по 07.04. проходив Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

Протягом цього тижня до уваги дітей було підготовлено ряд заходів:

Для учнів першого класу проведено бібліотечний урок «Посвята у читачі» з подальшою екскурсією до шкільної бібліотеки.Діти дізнались, що означає слово бібліотека, що таке "абонемент", "читальний зал", де розміщені книги. Учні, також, ознайомились з основними правилами користування бібліотеки і книг. Кожний "першачок" отримав листівку - обіцянку юного читача; а учні 2-4 класів показали свої знання, відповідаючи на питання вікторини «Подорож до Читландії», де діти змагалися за кращого знавця казок та відповідали на питання Ліси Аліси «Заплутанаказка», Артемона «Волшебные домики»,кота Базіліо«Чей предмет, изкакой книги».

З метою поглиблення знань учнів про казку та виховання любов до народної творчості багато цікавого учні 5-6 класів дізнались з уроку- гри «Міньони». Учні побували у Місті Позэіі на вулицях:Пам΄яті, Весни, Зими, Казки та подивились українську казку « Волшебнийперстень»

Учні 7 класу переглянули відеофільм« Звідки книга до нас прийшла» після чого вони активно дискутували по темі відеофільму.

Діти 8 класу не тільки розповіли про свою домашню бібліотеку, але і презентували свої найулюбленіші книжки.

Учні 9 класу мали змогу подивитись презентацію «Види словників сучасної української літературної мови» та виставку шкільної бібліотеки, на якій було представлено різноманітні словники, довідники, енциклопедії.

Вчитель української мови та літератури Мітакі Л. М. розповіла про українську сучасну енциклопедію. Метою цього заходу було дати учням уявлення про довідкову літературу, розкрити її значення в житті людини; навчити користуватися словниками, довідниками, енциклопедіями; удосконалювати навички роботи з ними; навчити здобувати якнайбільше інформації самостійно.

На шкільній лінійці разом з бібліотекарем була здійснена захоплююча подорож у минуле. Діти переглянули презентацію «Тиждень книги», познайомилися з історією виникнення книги, порівняли сучасну книгу із старовинною, школярі відгадували загадки та відповідали на цікаві запитання.

З метою бережливого ставлення до підручників та художньої літератури, бібліотечним активом були проведені рейди-перевірки стану збереження підручників. За результатами перевірки були відзначені кращі учні і зроблені зауваження учням, які неохайно відносяться до підручників.

Протягом тижня проходила акція «Подаруй бібліотеці книгу».

Тиждень дитячої та юнацької книги був насиченим, змістовним та цікавим. Усі заходи, які були проведені сприяли активізації творчої діяльності дітей, любові і поваги до книг.

Бібліотекар школи Чумаченко О.П.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 420 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz