П`ятниця, 26 Кві 2024, 2:36 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 18 » Тиждень Інформатики провели в Новонекрасівській ЗОШ
12:06 PM
Тиждень Інформатики провели в Новонекрасівській ЗОШ

«Хтов олодієі нформацією,

той володіє світом»

Інформатика — це широка галузь новітніх технологій, пов’язаних з інформаційною діяльністю людини. Інформатика як наука досить молода: вона сформувалась у другій половині ХХ століття, але вже стала необхідною складовою освіти сучасної людини.

В Новонекрасівській ЗОШ багато прихильників цієї дуже цікавої науки. Тому, вчителями Поповиченко М.І. та Арешкіною Н.І. в період з по в школі був проведений тиждень Інформатики. Тиждень Інформатики пройшов під гаслом: «Дорогу осилитидущий, а информатику- мыслящий».

Мета проведення Тижня:

  • розвиток інтелектуального і творчого потенціалу учнів;
  • розвиток пізнавального інтересу до Інформатики;
  • виявити обдарованих дітей;
  • сприяти розумовому вихованню школярів, розширенню знань учнів з предмету.

В Тижні Інформатики взяли участь учні 2-11 класів. Кожного дня серед учнів проводились цікаві конкурси, вікторини, інтелектуальні змагання.

В понеділок на шкільній лінійці було проведене відкриття Тижня. Школярі були ознайомлені з планом проведення Тижня, їм розповіли цікаві факти про Інформатику та, як то кажуть «на розігрів» були задані запитання на кмітливість.

Серед учнів 2-4 класів проводились інтелектуальні змагання «Знавці інформатики». В ході гри учні розв’язували ребуси та загадки, відповідали на цікаві питання, кодували та декодували повідомлення. Найактивнішими були Шубарт Ксенія, Арешкін Євген, Чумаченко Михайло, Пісікін Євген (2 клас); Димитрова Анастасія, Чернова Дар’я, Арешкіна Ангеліна, Шульга Олег (3 клас); ПоповиченкоАріана, Яковина Антон, Щука Надія, Яворський Сергій (4 клас).

Для учнів 5-7 були проведені інтелектуальні ігри «У світі комп’ютера» (5 клас) та «Магістри інформатики» (6-7 класи). Напередодні учні отримали домашні завдання - підготувати назви команд, девізи, розробити емблеми для своїх команд. Додатково учні 6-7 класів склали вірші про Інформатику. Ігри складались з двох частин – теоретичної та практичної. В теоретичній частині школярі розв’язували кросворди, виконували алгоритми, переробляли «на новий лад» прислів’я. Найбільше учням сподобалися конкурс пантомім та завдання «Чорна скринька». У другій частині учасники виконували практичні завдання за комп’ютером (редагували текст, виконували операції з файлами та папками). Найактивнішими серед учнів 5го класу були Клевак Ольга, Бессарабов Денис, Тірон Віолетта, Арешкіна Анастасія та Голубчикова Анастасія. У грі «Магістри інформатики» брали участі дві команди: «Комета» (7 клас) та «Hacker» (6 клас). Перемогу отримала команда 6 класу (капітан Кіліміченко Владислав).

Для учнів 8-9 класів була проведена вікторина «Мандрівки в країну Інформатика». Учням були представлені п’ять груп запитань: «Алгоритми», «Одиниці вимірювання інформації», «Пристрої комп’ютера», Системи счислення» та «Програмне забезпечення». У 8 класі серед двох команд «220V» (8 клас І група, капітан Арешкіна Віолетта) та «Програмісти» (8 клас ІІ група, капітан Матвєєва Олександра) перемогу отримала команда «Програмісти». У 9 класі серед двох команд «WiMax» (9 клас І група, капітан Бабічєв Максим) та «DarkPixel» (9 клас ІІ група, капітан Кудряшов Данило) з невеликим відривом перемогу виборола команда «DarkPixel».

Також учні 9-11 класів брали участь у конкурсі буклетів на тему «Я за здорових спосіб життя». Кращим буклетом журі визначило буклет 9 класу.

Тиждень пройшов на належному рівні. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами, навички та творчі здібності. Переможці були нагороджені грамотами, найактивніші отримали високі оцінки. Сподіваємось, що шкільне життя дітей цього тижня було більш цікавим і запам'ятається надовго.Проведення таких заходів під час предметних тижнів розвиває інтерес учнів до вивчення предмету, творчу уяву, художній смак, навички змагання, логічне та просторове мислення, посилює пізнавальну мотивацію, підвищує інтерес до активної творчої та самостійної діяльності, формує навички самостійно.

 

Вчитель інформатики Поповиченко М.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 711 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz