П`ятниця, 29 Бер 2024, 8:31 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 2 » Тиждень пам’яті жертв голодомору в Кам"янському НВК
9:37 PM
Тиждень пам’яті жертв голодомору в Кам"янському НВК

“Ми пам’ятаємо! Ми сильні”


З метою вшанування світлої пам’яті безвинно замучених голодом людей, поглиблення знань про роки Голодомору в Україні та його наслідки для українського народу, виховання поваги до історичного минулого свого народу, патріотизму та зацікавленість до вивчення історичного минулого України з 19 по 25 листопада у Кам’янському НВК було проведено ряд заходів.
 Була оформлена тематична виставка «Жахливі сторінки нашої історії».
20 та 21 листопада для учнів 5-х класів вчитель історії Пармакова Л. А. провела бесіду «Скорботна пам'ять поколінь». Учн6і 6 – х класів мали змогу передивитись документальний фільм «Голодомор 1946-1947рр. на Півдні Бессарабії». В п’ятницю, 23 листопада, вчитель історії Суйчімез В. Д. провела для учнів 7-Б, 8-Бкл. урок пам’яті «Втрачене дитинство – втрачене життя в далекому 32 році». Метою проведеного заходу було вшанувати пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в дітей особистісні риси громадянина України, патріотизм.  В ході уроку  переглянуто відео про жахливі події голодомору, учні запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих від голоду  українців.
 Протягом тижня старшокласники НВК мали змогу переглянути документальні фільми «Голодомор. Технологія геноциду», «Жорна».  Учні розповідали вірші, читали спогади односельців про роки голодомору. Учні 11-х класів підготували презентації, в яких висвітлили весь жах голодомору. Одинадцятикласники знову змусили згадати кожного з присутніх про ті страшні часи Голодомору, задуматись над трагедією, що не минула майже жодну сім’ю українського народу. 
23 листопада для учнів початкових класів було проведено тематичний захід «Хліб всьому голова», який підготували класні керівники четвертих класів Кунєва Л. О., Тутова О. Ф.  Метою заходу було формувати в дітей уявлення про важливу роль хліба в житті кожної людини, розширювати та узагальнювати знання про хліб, професію хліборобів, прищеплювати учням бережливе ставлення до хлібу, ознайомити учнів з минулим свого народу, звичаями нашого краю. Під час заходу всі присутні вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.
Впродовж тижня в шкільній бібліотеці діяла виставка «Голодомор на сторінках книг», наприкінці тижня шкільний бібліотекар Кілафли М. І. та вихователь ГПД Суйчімез В. Д. провели для вихованців ГПД огляд книжок з даної теми, учні запалили свічки  та вшанували пам’ять жертв голодомору хвилиною мовчання. 
Окрім цього, традиційно учні та педагоги НВК 24 листопада запалили на підвіконнях своїх осель свічки пам’яті, що нагадали про трагічні події голодоморів і політичних репресій в Україні. 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 348 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz