Вівторок, 23 Кві 2024, 8:57 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Тиждень правового виховання в Матроському НВК
11:13 AM
Тиждень правового виховання в Матроському НВК

фото

Нове століття, ба, тисячоліття!

Тривожний історичний  Рубікон.

Такий рубіж - це завжди катаклізми.

Держави, не махайте  кулаком!

Л. Костенко.

З  таким лозунгом було розпочато  відкриття "Тижня права".  Традиційно Матроський НВК визначає тиждень правових знань у жовтні місяці. Цей рік не став винятком. В нашій маленькій "державі" було проведено ряд заходів з правової тематики, основна мета  яких:

- виховання правомірної поведінки учнів та поважного ставлення до законів;

- вироблення критичного ставлення до порушень і порушників прав людини;

- формування усвідомлювальної  звички дотримуватися закону;

- виховувати в школярів зацікавлення щодо правових знань, популяризувати правові закони, формувати правову культуру школярів сприяти формуванню правової свідомості, вдосконалювати вміння логічно мислити, висловлювати свою думку;

- виховувати доброзичливість, людяність, тактовність і  відповідальність.

 

  Заходами, проведеними  у  закладі,  охоплено більше двохсот учасників навчально-виховного процесу, як учнів так і дошкільнят.

 У  закладі було проведено різні форми роботи, а саме: виховні  заняття, цикли годин спілкування, конкурси, правові дебати, диспути, виставки плакатів,  дидактичні ігри, вивчення віршів, бесіди, зміст, яких відповідає  завданням правової освіти.

Так, вихователями дошкільного закладу  та психологом були проведені заняття:"Моє імя" (Бойченко Є.Д.), "Мої права та обов'язки" (Агафонова Л.А.),"Як добре знати все" (Котова А.Б.). На прикладі сюжетних казок дітям розповідали про права та обов'язки людей ("Лисиця і жравель"- порушення прав на харчвання,"Червона шапочка"- право на життя і житло", "Попелюшка" - право на любов та турботу" та ін. Аналогічну казкову подорож країною права та моралі здійснили учні початкових класів (1-2 кл.), відповідальна Коваль О.С.

Для наочності, вихователі дитсадочку власноруч виготували стенд та папку пересувку "Дитина - має право".

З метою виявлення рівня правової культури дошкільнків психологом Бойченко Є.Д. була проведена відповідна діагностика, яка засвідчила, що діти підготовчої групи мають достатній рівень з правової освіти, знають та розуміють свої права та обов'язки. А от діти середньої групи потребють додаткової роботи.

Діагностика правової обізнаності учнів (Коваль О.С.), свідчить про високу правову свідомість учнів, однак рівень  культури вимагає кращих результатів,особливо серед учнів підліткового віку.

Класними керівниками та  соціально - психологічною службою було проведено цикл годин спілкування на правову тематику: "Ми майбутні - громадяни" (3 кл., Лапановська Н.А.),"Наші права" (4кл., Довбишенко О.М.),"Я і моє ім'я" (5 кл., Коваль О.С.), "Я і колектив" (6 кл., Андронова Т.Б.).

Цікаво відбувся правознавчий конкурс "Брейн - ринг" між учнями 10-11 класів. У змаганні перемогла команда "Адвокати"(учні 11 кл.), за свої результати отримали грамоту.

Винагороду також отримали учні, які активно прийняли участь у  виставці плакатів за темою: "Я людина - значить маю право" (Бурова Д., Лапановська А. -7 кл., Квітка А.-11кл.).

Тиждень завершився, але, сподіваємось, що ефект його триватиме. Набутий досвід, спілкування, проведені заходи продовжуватимуть жити і утверджуватися у житті кожного, хто долучився до його проведення та участі. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а, можливо, слугуватиме до вибору майбутньої професії.


фото

фото

фото

фото

фото

фото

 

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1048 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz