П`ятниця, 19 Кві 2024, 5:27 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Тиждень рідної мови в Комишівській ЗОШ
10:16 AM
Тиждень рідної мови в Комишівській ЗОШ

Як нема без зірокнебозводу,

Як блакиті без сонця нема,

Так і мови нема без народу,

і народу без мови нема.

В. Забаштанський

 

Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ми вперше побачили світ, з мови, якою розмовляють ваші ровесники.  Напевно, вже кожен дорослий, та й школяр знає, що 21 лютого святкується Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року і відзначається з 2000 року щорічно з метою сприяння мовній і культурній різноманітності і багатомовності.

21 лютого в нашій школі був проведений 8-й шкільний фестиваль молдовської мови, культури «Casamare». Стало вже доброю традицією в цей день зібратися всією школою, запросити батьків, гостей і послухати виступи школярів, вчителів.

Цікавим було відкриття фестивалю: в знак поваги до всіх мов населених пунктів району одинадцятикласниці Анастасія Мунтян, Андріана Бурдужа, Віола Гаврилова, Даніела Морошану вітали присутніх на чотирьох мовах - молдовською, українською, російською, болгарською. Програму відкрила Міхаела Греку, яка як і раніше не залишає нікого байдужим ні до свого виступу, ні до того, про що співає. Багато віршів було присвячено рідній мові, рідному краю, батькам, Батьківщині учнями начальних класів (Чаленко Л.К., Ліскевич С.А., Черишев Л.К.), ученицею 5-А класу Рогожа Валерією, ученицями 7-Б і 10 класів - Попа Владою і Дьяченко Веронікою, членами гуртка «Мистецтво живого слова», керівник Бурдужа В.І. Багато хореографічних композицій представила глядачам керівник гуртка «Хореографія» Гросу Т. Ю. зі своїми визованцями, учніми 2-4 класів. Злагоджено танцювали молдовське «Хоро» 6-А клас (Перчун Д.В.), сучасну танцювальну композицію 5-Б клас (Петренко Т.П.). Добре глядачі приймали виступ вокальних ансамблів 3-А класу, 7-А класу, 8-А класу, 8-9 класів під керівництвом керівника Коневец В.В., 9-Б класу (Ліскевич Н.В.), 11-х класів (Іордакеску Д.А. , Бурдужа В.І.).

А які гарні, оригінальні газети про красу молдовської мови випустили учні 5-А, 5-Б, 6-А, 7-А, 8-А, 9-А, 9-Б,, 10 класів під керівництвом класних керівників.

Слід відмітити роботу педагога - організатора Пуйческу Н.В., вчителя молдавської мови і літератури Ліскевич Н.В., бібліотекаряЧаленко Д.А. які подготувализахід, подбали про оздоблення залу в народному стилі, оформлення виставки народних молдовських рушників, серветок, марцішорів.

Бібліотекарем школи Чаленко Д.О. оформлена виставка до Дня рідної мови.

Свято нікого не залишило байдужим!

 

Заступник директора з НВР Коваль С.В.

Всі фото заходу можна переглянути за посиланням: https://cloud.mail.ru/public/9ute/g7m3gbDtr

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 564 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz