Четвер, 25 Кві 2024, 9:30 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Березень » 18 » Тиждень Т.Г.Шевченка в Комишівській ЗОШ
10:48 AM
Тиждень Т.Г.Шевченка в Комишівській ЗОШ
 
   Є в Шевченка народження дата,
Дати смерті в Шевченка нема

                             Ліна Костенко

Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Поляки мають Міцкевича, німці – Гете, англійці – Шекспіра, італійці – Данте. Росія гордиться своїм Пушкіним, а ми, українці, пишаємося Тарасом Шевченком.

9 березня цього року ми відзначали 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – гордого, свідомого українця, який жив без хитрощів, лукавства, без «зерна лукавства за собою» і за жодних випробувань долі, навіть найжорстокіших, не зрікся любові до «своєї убогої», але завжди такої рідної України.

З метою виховання поваги та інтересу до творчості Т.Г. Шевченка, любові до поетичного слова у Комишівській ЗОШ відбулась ціла низка заходів по відзначенню знаменної дати.

Так, 7 березня учні 6-А класу разом із вчителем української мови та літератури Федченко Л.П. на урочистій лінійці «Душа поетова святая живе в святих його речах» у віршах, піснях оспівали Т.Шевченка.

Учитель української мови та літератури Гайдаржі Д.М. за участі учнів 5-Б класу 11 березня провела позакласний захід «Т.Г.Шевченко – талановитий син України». Учні читали напам’ять поезії Кобзаря, проінсценували уривок із повісті С.Васильченка «У бур’янах».

Метою гри-конкурсу «Клуб знавців життя і творчості Т.Г.Шевченка» було згадати і повторити основні знання про життя і творчість Кобзаря». Учні 8-10 класів під керівництвом учителя української мови та літератури Коваль С.В. в конкурсах «Ерудит», «Склади текст», «Головоломка», «Музичний аукціон» змагалися в тому, яка команда є кращим знавцем життя і творчості Т.Шевченка.

Підсумком літературного тижня було проведення 14 березня літературного вечора «Навіки з нами Шевченко й поруч слава поета» за участі учнів 9 класу, під керівництвом вчителя української мови та літератури Лотоковської Л.М. Метою вечора було викликати захоплення особою митця та інтерес до його творів, виховання на прикладі життя і творчості поета любові до рідної землі, свого народу, його мови і культури, усвідомлення власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави.

Різноманітні конкурси, влучні вислови про мову, творчість Шевченка, виразне читання віршів поета, зустріч з його героями довели, що сучасна молодь, звільнена від ідеологічних пут і стереотипів, здатна глибоко осмислювати і утілювати в життя ідеї гуманізму, що пульсують у творах Великого Кобзаря.

Заступник директора з НВР Коваль С.В.


Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 722 | Додав: taljig | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz