Субота, 27 Кві 2024, 0:59 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 17 » Тиждень української писемності та мови у Матроському НВК
11:06 AM
Тиждень української писемності та мови у Матроському НВК

                        «Мова – це наша національна ознака,

 в мові – наша культура, сутність нашої свідомості»

(Іван Огієнко)

   Під таким гаслом з 9 по 13 листопада пройшов тиждень української писемності та мови у Матроському НВК. Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності та мови тривали упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і усні журнали, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, виховні години.

 

 

  Метою всіх проведених заходів було:                                 

- донести до учнів красу і багатствоукраїнськоїмови;

- формувативідчуттякрасирідноїмови;

- розвиватимовленнєвіздібностіучнів;

- збагачуватисловниковий запас;

- виховуватилюбов до рідноїмови та розумінняїїкраси і необхідності для нашогожиття.

Заходи проведені під керівництвом учителя української мови та літератури Агафонової Т.Г.

Розпочався Тиждень літературно-музичною композицією «О, возвелич усіх нас знову, як світоч будь нам, рідна мова», на якій учні 10-го класу розповіли про історію виникнення , красу і багатство української мови.                       З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури 9 листопада об 11 годині, у День української писемності та мови учні 9-11 класів та вчителі-словесники долучились до написання ХУ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

    Протягом тижня проведено конкурс стінгазет та малюнків, учасники розкрили творчо підходили до розуміння теми «Неповторна і крилата українська мова» (1-8 кл.) та «Кирило і Мефодій – творці алфавіту, перекладачі Біблії», «Преподобний Нестор» (9-11 кл.). Особливо відзначено роботи учнів 1-4 класів: Карп Я. (2 кл.), Ремішевська А.(2 кл.), Ліш В.(3 кл.), Колодєєва О. (4 кл.), Соколов Р.(5 кл.).

  Бібліотекар закладу, О.В.Кольцова, організувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури про українську словесність «9 листопада – День української писемності та мови».

   В день закриття Тижня української писемності та мови на святковій лінійці в.о. директора Л.М.Стояновоюпідведено підсумки І етапу мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка,І етапу ХVI Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика, нагороджено переможців.                      Окрім цього, протягом тижня класними керівниками проводилися виховні години «Мова і писемність у цікавих фактах» (Зіскель Ю.Д. (2 кл.), Нєткова І.І. (3 кл.), Лапановська Н.А. (4 кл.) . Також учителем історії, Агафоновою Л.А., у 8 класі проведено прес-конференцію «Мудрість у віках» з метою вшанування ролі Андрія Шептицького,митрополита Української Греко- Католицької церкви, у становленні української державності та консолідації і розвитку духовності українства.                                                                  Завершальними акордами Тижня стала мовна гра «Що? Де? Коли?» «Від рідного слова сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся», в ході якої учні 7-8  класів пригадали основні етапи розвитку української мови, дали відповіді на питання вчителів закладу. Найкращими стали знавцями рідної мови стали: Пальченко О. (8 кл.), Бурова Д. (8 кл.), Лапановська А. (8 кл.), Котов М. (7 кл.), ХмельниченкоВл. (7 кл.), Хмельниченко Ю. (8 кл.).                  Ключовими словами проведеного Тижня були «МИ – українці. Хай усіх нас єднає належність до великого народу. Плекаймо всі разом мову, яка дісталася нам у спадок від наших пращурів»

Пелагог-організаторМатроського НВК:

Мізюченко М.Д.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 484 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz