П`ятниця, 29 Бер 2024, 10:45 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 26 » Тиждень зарубіжної літератури пройшов у Матроському НВК
4:51 PM
Тиждень зарубіжної літератури пройшов у Матроському НВК

Життя розпочинається з дитинства, а література з казки

Щоб учитися, не завжди потрібно сидіти за партами та слухати розповіді вчителів, адже існує безліч способів, щоб цей процес зробити цікавим, веселим та захопливим. Тому заходи, проведені в Матроському НВК в рамках тижня зарубіжної літератури, дитячої та юнацької книги, були спрямовані на розвиток читацьких інтересів школярів, підвищення інтересу до вивчення зарубіжної літератури та російської мови. Шкільний коридор на декілька днів перетворився на літературну галерею, в якій розмістилися ілюстрації учнів до літературних творів, цікава інформація про зарубіжних письменників, чиє життя було пов’язане з Україною.

Учнів 5-6 класів взяли участь у літературному брейн-рингу. Школярі продемонстрували чудові знання художніх творів та із задоволенням відповідали на запитання відео-вікторини «Співочі літературні герої», яку підготувала бібліотекар закладу Кольцова О.В.

Для учнів 7-8 класів був організований мовно-літературний КВЕСТ, який представляв собою спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого було послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань. Під час гри діти вирішували логічні завдання, будували оптимальні маршрути переміщення, шукали оригінальні відповіді та підказки.

Особливо хочеться відзначити учасників інтерактивного мовно-літературного конкурсу, які протягом трьох днів демонстрували не тільки свої знання із зарубіжної літератури та російської мови, а й уміння працювати з інтернет-джерелами, швидко реагувати на новини та шукати необхідну інформацію. Матеріали конкурсу та його результати розміщено в соціальних мережах в групі «ЛИТЯЗ».
За підсумками трьох етапів конкурсу найбільше балів набрали Варакута Олег, учень 10 класу та Хмельниченко Юлія, учениця 9 класу. Переможцями мовно-літературного квесту стала команда 8 класу «Лідери» (капітан – Варакута Анна).

Протягом Тижня учні школи демонстрували творчі здібності, ерудицію, приймали активну участь у різних конкурсах та вікторинах. Під час проведення таких заходів школярі дізнались багато цікавого про життя і творчість письменників, збагатили свої знання про кращі твори зарубіжної літератури, пригадали казки, відомі кожному з дитинства.

Стоянова Л.М.,вчитель зарубіжної літератури

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 481 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz