П`ятниця, 19 Кві 2024, 8:15 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 7 » Тренінгове заняття для п’ятикласників в Саф’янській школі
11:29 AM
Тренінгове заняття для п’ятикласників в Саф’янській школі

Перехід в середню шкільну ланку для п’ятикласників - це важливий етап у їхньому житті. Вони переживають певного роду стрес, адже тепер умови їхнього навчання терплять зміни, необхідно під них підлаштуватися. Наскільки успішно пройде це підстроювання, залежить від багатьох факторів і не тільки від самої дитини.

             З метою успішної адаптації та підвищення статусу учнів у класному колективі 6 вересня 2016 року в Саф’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів психолог Бондаренко І.В провела в 5-х класах тренінгове заняття «Чи міцний наш колектив?».

             За допомогою вправи «Емоційний термометр» учні дослідили й визначили температуру стосунків у своєму колективі, тобто наскільки комфортно, впевнено й затишно вони почуваються серед своїх однокласників. Виконуючи вправу-привітання «Комплімент» діти зробили висновок, що кожна людина – неповторна, має певні позитивні риси, за які її можна любити й поважати. І тому спілкуючись одне з одним, важливо вміти помічати ці гарні сторони своїх однокласників.

             П’ятикласники розробили спільні «Закони миру та злагоди», які будуть допомогати  долати проблеми і перетворювати їх на діаманти миру та злагоди. Найбільше дітям сподобалася вправа  «Я - неповторний», яка дала змогу уважно придивитися до себе, уявивши себе сонечком, і віднайти найкращі свої риси на його промінчиках. Для підняття настрою, регуляції негативних емоцій, зняття втоми психолог провела вправу-релаксацію «Веселка».

         Проведене заняття допомогло п’ятикласникам самостійно знаходити шляхи до формування міцного класного колективу та навчило використовувати власні позитивні риси під час спілкування.

                                                                        Психолог Саф’янської ЗОШ Бондаренко І.В.

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 595 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz