П`ятниця, 26 Кві 2024, 9:16 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 6 » У Багатянській школі завершився Місячник шкільних бібліотек
9:47 AM
У Багатянській школі завершився Місячник шкільних бібліотек

«Головне – здоровим бути -

Це потрібно всім збагнути !

Бо як є здоров’я й сила,

То весь світ людини милий».

 

Здоров’я — безцінне надбання не тільки кожної людини, але і всього суспільства. Добре здоров’я, що розумно зберігається і зміцнюється самою людиною, забезпечує їй довге й активне життя.

З метою популяризації літератури про здоров`я та здоровий спосіб життя, формування в учнів практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров`я у жовтні місяці у БагатянськійЗОШ пройшов Місячник шкільних бібліотек під гаслом:«Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Відкриттю місячника була присвячена загальношкільна лінійка«Здоров’я сьогодні і на все життя », на якій було висвітлено історію виникнення місячника шкільних бібліотек, оголошено ряд конкурсів і план проведення.

Протягом місяця в кожному класі проведено класні години «Здоровий спосіб життя – хворобам нема вороття», бібліотечні уроки, які були спрямовані на поступове набуття і поглиблення знань учнів про книгу та бібліотеку, ознайомлення зі структурою книги, правилами користування, гігієною читання.

Тиждень дбайливого ставлення до підручника пройшов з 09 по 13жовтня. В ході якого юні книголюби під керівництвом бібліотекаря школи перевіряли стан збереження учнями підручників, проведено ряд бесід про правила користування і зберігання навчальної літератури. Найбільш хворі підручники вилучалися й одразу ж їм надавалася перша необхідна допомога у «Книжковій лікарні» при бібліотеці.

Діти з великим захопленням брали участь у всіх заходах, які проводила для них бібліотекар школи разом з активом шкільної бібліотеки.

Для наймолодших школярів, учнів 1-2 класів, було організовано і проведено пізнавальну екскурсію «Рада знайомству, мій юний читач!», де юні помічники бібліотекаря розповіли про безцінні скарби – книги, які живуть у шкільній бібліотеці.

Для учнів 5-6 класів – бібліотекар школи Картелян Г.Г. провела конкурс-вікторину «Що я знаю про здоровий спосіб життя».Також переглянули відеоролик , де тітонька Матильда ознайомила дітей з роботою бібліотеки,та що треба знати щоби бути здоровими.

Для учнів 8-11 класів працював пізнавальний кінозал, де учні мали можливість переглянути відео- фільм «Алкоголь, нікотин і підліток», «Здоров’я або цигарка», а також поділитися власною інформацією, висловити думку стосовно переглянутих фільмів.

В бібліотеці було організовано виставки книг:

«Шкідливі звички: міраж і», «Вороги юності та краси», «Героям слава!»

«На хвилинку зупинись – на новинку подивись», «З днем народження бібліотека» (до Міжнародного дня шкільних бібліотек), також виставка-гра «Книжковий джем», які працювали протягом місяця. На виставках діти мали можливість ознайомитися із новинками, історії бібліотек, а також подіями в Україні та іменами героїв, які намагалися і намагаються повернути мир на українську землю.

Традиційним стало проведення акції «Подаруй бібліотеці книгу!», яка оголошується 30 вересня на День бібліотек. За цей період бібліотечний фонд поповнився на 70 екземплярів книг.Найактивнішу участь взяв випускник школи 2006 року Стойков Михайло, який подарував енциклопедії, словники, художні твори для учнів нашої школи.

До Дня визволення України від фашистських загарбників бібліотекар школи Картелян Г.Г. для учнів 7-8 кл. провела огляд літератури біля книжкової виставки «Шляхами перемоги».

В бібліотеці на стенді дитячих думок «Для чого потрібні книги?» діти намагалися аргументувати свої думки на користь книги, бо вона вчить їх бути

розумними,пізнавати світ та розвивати своє мислення.

В конкурсі малюнків «Здорова дитина – здорова країна» найактивнішу участь взяли учні 5-а,б; 4-б та 8 класи.

Учні 5-б класу, разом з вчителем Бабенко Г.Г.склали казки та оформили книжки-саморобки на тему: «Література як мікстура».

Місячник шкільної бібліотеки нікого не залишив байдужим. Всім було надзвичайно цікаво,  діти активно брали участь у запланованих заходах. Найактивніші учні нагороджувалися подяками та грамотами. Школярі з нетерпінням чекали все нових і нових зустрічей у шкільній бібліотеці.

Присутні на заходах учні зробили для себе висновок, що здоровий спосіб життя допоможе позбутися поганих звичок, знайти гармонію в житті, продовжити молодість і попередити захворювання.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 521 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz