П`ятниця, 26 Кві 2024, 4:24 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 27 » У Кам’янському НВК стартував тиждень психології
1:45 PM
У Кам’янському НВК стартував тиждень психології
   23 квітня  у Кам’янському НВК стартував тиждень психології,  метою якого було розширення знань учнів з психології, підвищення психологічної компетентності учнів, рівня довіри між учасниками освітнього процесу, а також сприяння розвитку їх особистості,  збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу школярів, створення позитивного емоційного настрою.
Тиждень психології  зайняв своє місце серед інших предметних тижнів, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчально-виховний процес. А. Макаренко писав: «Педагогіка – це майстерня, а психологія – інструмент, яким там працюють».
Тиждень планувався завчасно, так як він потребує ретельної підготовки. Під час тижня проводяться заходи, що охоплюють різні види діяльності:   акції, конкурси, ігри, тренінгові заняття, години психолога,  презентації,  анкетування, тестування, виставки книг та малюнків, в яких взяли участь учні, вчителі і батьки. 
Відкрився тиждень оформленням стенду «Тиждень психології», на якому діти, педагоги і батьки могли прочитати настанови, афоризми і приказки, поради психолога для учнів, батьків, вчителів, цікаву інформацію з психології  та взяти участь в акції «Веселковий настрій».  Метою цієї акції було виявлення через гру працездатності, стомлюваності шкільного колективу. Психологічний тиждень - це занурення в нове, малознайоме школі переживання, і "Веселковий настрій" сприяє такому зануренню краще багатьох інших форм. Взяли участь в акції учні та вчителі. 
На початку тижня розпочався конкурс малюнків «Будь самим собою», де діти мали змогу показати,  якими вони себе уявляють і розкрити свій творчий потенціал.
Продовжився  тиждень відкриттям виставки художньої  літератури для дітей «Як ставитися до себе та до людей?».
Також відбулося відкриття виставки методичної літератури «У допомогу вчителю і класному керівнику».
Протягом тижня  працювала «Пошта довіри», яка дає можливість дітям висловлювати свою думку через листи до психолога.
Однією з найяскравіших акцій була акція «Мішок щастя», в ході якої учням  пропонувалося написати, чого їм не вистачає до «повного щастя» ( свої мрії, побажання). 
Психологічні акція «Слідопити» дала можливість учням початкової  школи більше  дізнатись про школу, вчителів, навчальні кабінети, учнів інших класів… Крім учнів в грі був задіяний весь шкільний колектив. Завдання гри : навчання дітей навичкам колективної самоорганізації; розвиток комунікативних умінь; згуртування дитячого і загальношкільного колективу; підняття загального емоційного тонусу; психологічна підтримка окремих членів дитячого  колективу.
Акція «Цеглинка» проводилась  для учнів всієї школи. Учні і вчителі висловлювали свої побажання, пропозиції, мрії. З'явилися «цеглинки» з написами, в яких діти з усією щирістю бажали своїм близьким, друзям і вчителям здоров'я, щастя, миру. Протягом дня вони додавалися. Ця акція стала справжнім святом для людей, які вміють і бажають робити іншим приємне.
Акція «Подаруй сердечко» проводилась для дітей, які хотіли б привітати, порадувати батьків, вчителів  своїми  листівки з побажаннями. 
Важливі особливості акцій - ненав'язливість і незвичайність. Вони не заважають існувати в звичайному режимі тим, хто не хоче їх помічати, забарвлюють в нові яскраві фарби життя тих, хто готовий у них включитися. Акції створюють в школі певний настрій, емоційний стан; школа стає єдиним цілим, а люди, що в ній знаходяться стають близькими і цікавими співрозмовниками.
В школі проводились тренінги для згуртування колективу, години психолога: «Кроки до успіху», «Людина і світ».
Весь тиждень в класах проводилися конкурси, ігри на розвиток уваги, пам’яті, уяви.
Тиждень психології ще раз показав, які чудові, допитливі, цікаві, ерудовані  діти в нашій школі. Байдужих не було. Такі заходи допомагають згуртуванню колективу, вчать взаєморозумінню, повазі, дружбі.
 
 
Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 599 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz