П`ятниця, 29 Бер 2024, 4:06 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Серпень » 9 » У Міністерстві освіти визнали, що понад 28 % учителів не оволоділи ІКТ
5:41 PM
У Міністерстві освіти визнали, що понад 28 % учителів не оволоділи ІКТ
Третина вчителів не вміє включати комп’ютер,- Жебровський

Після кілька гучних заяв щодо вдалої роботи Міністерства освіти у напрямі подолання тотальної комп’ютерної безграмотності вчителів та 100 % охвату педагогів навичками оволодіння ІКТ, заступник міністра освіти Борис Жебровський несподівано заявив про те, що майже третина педагогів навіть не вміє включати комп’ютер.Про це освітній чиновник заявив під час громадських слухань з питань профільного навчання, що відбулися у Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти 23 липня, повідомляє управління по зв'язках з громадскістю Житомирської міської ради. За словами Жебровського, проект концепції впровадження профільного навчання передбачає можливість самостійно обирати старшокласниками той напрямок і ті предмети, які для них є цікавими та необхідними у подальшому навчанні і роботі. Це дасть змогу зменшити надмірне навантаження на учнів, а також допоможе визначити професійне спрямування старшокласників.
         "Ми маємо активніше впроваджувати новітні технології, вносити новий зміст у систему освіти. Наш обов’язок - перенавчити вчителів, тому що наразі понад 28 % педагогів не вміють навіть включити комп’ютер. Учителі ж повинні розуміти, що за профільним навчанням майбутнє", - зазначив Жебровський. Як відомо, заступник міністра освіти Борис Жебровський упродовж декількох попередніх років неодноразово переконував громадськість в успішному подоланні проблеми оволодіння вчителями ІКТ. Ще у грудні 2011 року Жебровський заявив про ліквідацію комп’ютерної безграмотності серед учителів."На початок 2011 року лише 40% вчителів уміли користуватися комп’ютером. За попередньою інформацією на кінець 2011 року 100% вчителів оволоділи комп’ютерними технологіями. Цей рік став роком ліквідації комп’ютерної неграмотності вчителів", - заявляв Жебровський.
          Також у Міністерстві освіти повідомили, що проект "Концепції профільної школи" буде розглянутий на колегії Міністерства освіти і науки України 27 серпня.
Про це, перебуваючи на Житомирщині, заявив заступник міністра Борис Жебровський, повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

За словами чиновника, наразі юридична необхідність у зміні освітніх стандартів співпадає з життєвими реаліями. "Проте, неможливо реформувати галузь, не знаючи її реального стану на певний проміжок часу, а тим більше – коли необхідно усунути існуючі помилки. Завдання, які ми ставимо перед собою на шляху до якісної освіти, – це, перш за все, оцінка попередніх напрацювань, а також можливі пропозиції стосовно подальшого розвитку", - вважає заступник міністра.
    "Відповідно, для розроблення вдалої та дієвої стратегії реформування освітянської галузі ми маємо розглядати і власний, і світовий досвід. Зокрема, проект "Концепції профільної школи", який буде розглянутий на колегії Міністерства освіти і науки України 27 серпня, передбачає суттєві зміни у структурі загальної середньої освіти. Так, базова середня освіта закінчуватиметься після 9-го класу, далі – учні матимуть право вибору певного напрямку, що стане заразом і підготовкою їх до здобуття майбутнього фаху", - зазначив Жебровський.
        У міністерстві також вважають, що запропонований фахівцями проект Концепції відповідає вимогам часу. Як відомо, у на початку липня у профільному парламентському комітеті відбулося обговорення Концепції профільної освіти, що запропонована Міністерством освіти і науки. Участь в обговоренні документа взяли представники Міністерства освіти і науки, керівники навчальних закладів, науковці, експерти освітньої сфери. Учасники обговорення зосередили увагу на ризиках прийняття документа у його нинішній редакції та підкреслили необхідність його обов’язкового доопрацювання. Також експертну оцінку проекту нової редакції концепції профільного навчання було надано фахівцями Центру освітнього моніторингу.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 586 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz