П`ятниця, 19 Кві 2024, 7:23 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Грудень » 11 » У Міносвіти кажуть, що моніторинг усім сподобався
11:53 PM
У Міносвіти кажуть, що моніторинг усім сподобався

У зв’язку із завершенням 12 грудня проведення моніторингу якості освіти, прес-службою Міністерства освіти і науки поширено реліз про перші підсумки проведення заходу в українських школах.

У профільному відомстві вкотре підкреслили, що моніторингові дослідження є надзвичайно важливими, оскільки це засіб отримання об’єктивної інформації стану освітянської галузі, яка ляже в основу для корегування навчального процесу та сприятиме удосконаленню методик викладання та оновленню змісту освіти в цілому.

"Для батьків та вчителів це унікальна можливість отримати порівняльну інформацію про рівень навчальних досягнень школярів. За інформацією, яка надходить з областей, цілком зрозуміла необхідність проведення такого моніторингу щорічно. І вчителі, і батьки, і учні сприймають захід позитивно", - переконані у Міносвіти.

"Ґрунтуючись на результатах обміну думками з вчителями та учнями, у цілому моніторинг досяг поставленої мети – активізував участь школярів у навчальному процесі, допоміг виявити прогалини у знаннях та визначити шляхи їх усунення", - йдеться у повідомленні відомства.

Також у МОН зазначили, що у Дніпропетровській, Одеській, Чернівецькій областях та Автономній Республіці Крим моніторинг здійснювався без будь-яких порушень навчального процесу відповідно до затвердженого розкладу занять загальноосвітніх навчальних закладів.

"Моніторинг проводився в чіткій відповідності до "Методичних рекомендацій з проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі". Представники міських та районних відділів освіти контролювали процес моніторингу", - наголосили в Міносвіти.

Посилаючись на дані Кримського телебачення у відомстві заявили, що "у ході проведення моніторингу учні 10 класів висловили свою думку щодо результативності заходу, одностайні в тому, що це є гарним тренуванням у підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання знань".

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 600 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz