Четвер, 25 Кві 2024, 11:59 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 20 » У МОН обговорили питання організації літніх таборів з іноземних мов
4:00 PM
У МОН обговорили питання організації літніх таборів з іноземних мов

12 лютого 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбулася нарада методистів іноземних мов обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти з питань викладання предмета у 2015 році.

У заході взяли участь директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНЮрій Кононенко, головний спеціаліст сектору мовної політики МОН Оксана Коваленко, завідувач відділу навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук Валерій Редько, представники міжнародних організацій.

Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти зазначив, що якісне навчання дітей іноземним мовам, в контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів, є пріоритетом Міністерства освіти і науки. Директор департаменту також поінформував, що сьогодні діяльність Міністерства спрямована на удосконалення навчальних програм з різних предметів, у тому числі з іноземних мов.

«Міністерство шукає різні підходи для забезпечення якісного навчання дітей мовам. Одним із таких не стандартних підходів є створення літніх таборів з іноземних мов»,– зазначив Юрій Кононенко. Він також наголосив, що створення літніх мовних таборів не є обов’язковим для кожної школи, адже важливою є не кількість, а якість таких закладів. 

За словами Оксани Коваленко,головного спеціаліста сектору мовної політики МОН, літні табори з іноземних мов покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих протягом навчального року. У таборах діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (спортивних змаганнях, театральних виставах тощо). «Участь у мовному таборі допоможе дітям розкрити свої таланти та отримати досвід спілкування іноземною мовою. При цьому знання дитини не будуть оцінювати як у школі, і дитина буде сприймати навчання як гру», – зазначила Оксана Коваленко.

Під час заходу обговорено питання методичного забезпечення літніх мовних таборів. Зокрема, представники міжнародних організацій запропонували власні розробки програм діяльності літніх таборів з іноземних мов, та безкоштовні тренінги для їх майбутніх викладачів.

Відповідно до Наказу МОН №89 від 03.02.2015 «Про здійснення заходів щодо організації літніх мовних таборів» найближчим часом, враховуючи зауваження та побажання, висловлені під час наради,Міністерство розробить методичні рекомендації щодо формату, змісту і діяльності мовних таборів.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 688 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz