Четвер, 25 Кві 2024, 1:04 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Учні Кам`янського НВК відвідали Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області
8:24 PM
Учні Кам`янського НВК відвідали Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Учні Кам`янського НВК відвідали Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

У Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області пройшов черговий "День відкритих дверей". Класний керівник 9 – А класу Саказли Тетяна Миколаївна запропонувала своїм учням відвідати районний суд, на цю ідею її надихнула адвокат Брошкова Інна Георгіївна. Саме вона розповіла, що в міськрайонному суді міста Ізмаїл щорічно проводять «Дні відкритих дверей». Тетяна Миколаївна запропонувала класному керівнику 9 – Б класу Нанковій Майї Іванівні в рамках Тижня правового виховання разом з учнями відвідати Ізмаїльський міськрайонний суд. І ось 9 жовтня школярі в гостях в Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області.

Зустріла учнів заступник керівника апарату суду Наталія Сиротенко, яка запросила школярів до зали судових засідань.

Підлітки були ознайомленні з історією Ізмаїльського міськрайонного суду, з його структурою, також Наталія Сиротенко розповіла учням про те хто працює в суді, які функції виконує апарат суду, на конкретних життєвих ситуаціях пояснила, які категорії справ розглядаються у Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області.

У форматі відкритого діалогу школярі з’ясували, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений.

Також суддя – спікер Яковенко Іван Іванович з метою запобігання злочинності серед неповнолітніх провів з учнями бесіду на тему «Особливості здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. Відповідальність неповнолітніх (цивільна, адміністративна та кримінальна». Учням так сподобалась бесіда і стиль її ведення Яковенком Іваном Івановичем, що вони почали активно ставити запитання судді – спікеру і отримували чіткі, зрозумілі відповіді.

Діти відвідали архів суду та мали змогу побачити як зберігаються справи. Хлопці та дівчата були вражені кількістю справ, що тут знаходяться. З цікавістю розглядали стелажі зі справами які зберігаються з 1947 року.

Особливий інтерес у школярів викликали камери тимчасового тримання обвинувачених.

Зустріч так сподобалась учням, що деякі з них серйозно задумались про отримання юридичної освіти.

Наостанок діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання. Присутні висловили своє задоволення проведеним заходом.

Дев’ятикласники та вчителі висловлюють щиру подяку адміністрації Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області, а ще особисто судді – спікеру Яковенку Івану Івановичу та заступнику керівника апарату суду Наталії Сиротенко за можливість відвідати суд і за неймовірно цікаві екскурсії та розповіді.

Саказли Т. М.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 511 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz