Четвер, 28 Бер 2024, 10:41 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Листопад » 5 » Учні Старонекрасівської  школи долучилися до акції «Збережемо дерево»
4:24 PM
Учні Старонекрасівської  школи долучилися до акції «Збережемо дерево»

Як макулатура рятує дерева?

На жаль, сміття є невід’ємною частиною нашого життя. Але саме папір ми використовуємо щодня і в дуже великій кількості. Причому, мова йде не лише про ті сім’ї, де є діти (а, як відомо, одна 2-х річна дитина може з легкістю знищити цілу пачку паперу за, приблизно, 5 хвилин, поки батьки відволіклися налити собі чаю), а й про всіх тих, чия діяльність ніби то й не пов’язана із друком і писаниною. Але у тім, що достатньо великий відсоток паперу викидається через те, що ми не думаємо, що все це теж може бути корисним – мова йде про маленькі клаптики паперу для нотаток, про упаковку круп, сухих сніданків, ліків, тролейбусні квиточки, втулки від туалетного паперу, паперові рушники і т.д. Весь цей дріб’язок потрапляє у смітник. Але всім відомо, що на виготовлення паперу вирубують дерева. А дерева – це частина складної екосистеми. Якщо одна з її складових виходить з ладу, то страждає чистота повітря, змінюється якість питної води, а також клімат, що ми вже спостерігаємо на сьогоднішній день. З ростом населення, почалася масова вирубка лісів, які служать сировиною для численних галузей промисловості. Дерева використовують для паливних потреб, будівельних цілей і також в якості сировини для паперової промисловості.

Сьогодні, вирубка лісів – це серйозна світова екологічна катастрофа, про яку все частіше говорять кліматологи і намагаються донести до суспільства всю серйозність проблеми.

Факти: за останні 40 років споживання паперу зросло на цілих 400%! Просто вдумайтеся, ми щорічно використовуємо близько 300 мільйонів тонн паперу. Для того щоб  створювати таку кількість паперу доводиться вирубувати близько 4 мільярдів  дерев. Екологічна альтернатива – переробка вторинної сировини. Так, 1 тонна

газет заощадить близько 1 тонни дерев! Тому вкрай важливо зберегти дерево!  Кожного року учні Старонекрасівської школи долучаються до акції «Збережемо дерево». В цьому році учнями школи було зібрано й здано на переробку 1358 кг макулатури. Це більше, ніж у минулому році. І це не так вже й складно, бо учням прийшли на допомогу батьки.

Якщо якомога більше людей будуть долучатися до акції, то нашу планету неодмінно чекатиме світле майбутнє.

 

Кайряк Н.Г., педагог-організатор

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 214 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz