Четвер, 25 Кві 2024, 8:11 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Учні Старонекрасівської школи зустрічалися із спеціалістом центру зайнятості
9:53 AM
Учні Старонекрасівської школи зустрічалися із спеціалістом центру зайнятості

Молодь на сучасному ринку праці: визначення та пошук

Правильний вибір професії – один з основних кроків людини на шляху до життєвого успіху. Це – основний чинник морального задоволення, позитивної самооцінки, високої продуктивності праці. Але дуже нелегко розібратися у великому розмаїтті професій. Причому, ця проблема дедалі ускладнюється. І тут важливо не помилитися — віддати перевагу тій професії, яка найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням, потенціалу.

Для допомоги у професійному самовизначенні, правильному виборі професії, з метою інформування школярів про спектр послуг служби зайнятості, стан ринку праці міста 20 лютого 2017 року для учнів 9 -11 класів соціальним педагогом школи була організована зустріч із спеціалістом центру зайнятості Степаненко Л.В.

Лариса Василівна розповіла про навчальні заклади, в які діти можуть поступити після закінчення 9 та 11 класу у м. Ізмаїл та м. Одеса та основні навчальні спеціальності цих закладів. Також учні школи дізнались про спеціальні тестування щодо професійного визначення, яке значно полегшує професійне самовизначення особистості, яке можна пройти у Ізмаїльському міськрайонному центрі зайнятості населення. Спеціаліст також висвітлила питання щодо роботи за кордоном, тих «підводних каменів», які можуть чекати на людину під час виїзду на «престижну роботу».

Спеціаліст з профорієнтації наголосила, що правильний вибір професії дає можливість молодій людині швидко і ефективно її опанувати, успішно підвищувати рівень своєї професійної майстерності, працездатності, що є гарантією професійного довголіття. Було відмічено, що завдання служби зайнятості - допомогти кожному школяру зорієнтуватись у світі професій, визначити ту, яка найбільше відповідає його інтересам та рисам характеру, враховуючи потреби суспільства в різних видах професійної діяльності.

Учні залишились задоволеними проведеними заходами, і відмітили, що надана інформація і практичні поради обов’язково знадобляться їм в подальшому житті.

Лафа А.В.

Соціальний педагог Старонекрасівської ЗОШ

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 448 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz