Четвер, 25 Кві 2024, 9:55 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 18 » Урочиста святкова лінійка, присвячена 205-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка відбулася в Кирничанській школі
5:19 PM
Урочиста святкова лінійка, присвячена 205-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка відбулася в Кирничанській школі

На початку березня українці відзначають День народження генія української літератури, батька нашої нації - Тараса Григоровича Шевченка.

Його творчість та нескорений образ борця протягом століть надихають українських патріотів на боротьбу за майбутнє країни.

Цього року святкують 205-у річницю від дня його народження.

У світі було багато геніальних поетів, митців, політичних діячів. На жаль, не всі вони були порядними людьми. Шевченко - людина, яка завжди залишалася вірною собі.

"Караюсь, мучуся, але не каюсь..." - так написав він в одному з листів. Це його стійка, вистраждана життєва позиція.

Але Шевченко - не шаблонний. Він - не просто борець за волю та геніальний мислитель, поет та прозаїк, живописець, філософ та просвітитель, пророк української нації. Він, насамперед, живий і справжній, сповнений пристрастей, примарних надій і гірких розчарувань.

Осягнути глибину особистості Тараса непросто хоча б тому, що в його постаті поєднана величезна кількість іпостасей, його таланти - воїстину незмірні, а короткий життєвий шлях - короткий лише за кількістю років, але напрочуд продуктивний, якщо його міряти діями і вчинками. Він завше ішов попереду свого часу. Він і зараз - попереду...

Можливо, у 205-у річницю з дня народження Кобзаря, варто взяти в руки його твори й неквапом прочитати. Вдуматися у слова Великого генія…

З нагоди річниці в Кирничанській ЗОШ відбулася урочиста святкова лінійка присвячена 205-річчю від дня народження Т.Г. ШЕВЧЕНКА. Учні нагадали слухачам, що доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 310 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz