Субота, 20 Кві 2024, 3:16 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 12 » Урок пам'яті в Матроському НВК
11:18 AM
Урок пам'яті в Матроському НВК

photo

     Минають роки, відлітають у вічність. Днями виповнюється вже 69 років з дня визволення нашої держави від німецько-фашистських окупантів. Якнайдалі минають грізні й важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам`ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя заради перемоги.

     7 травня учні 8 класу Матроського НВК провели урок пам`яті: «Мир усім дітям планети!». На урок запросили голову ветеранської організації с. Матроска Михайліну Л.С. та учасника бойових дій Марченка Леонтія Петровича.

     Зі вступним словом виступила директор закладу Курилова Н.Й., яка сказала, що з кожним роком все далі віддаляється від нас той день, коли у запеклій боротьбі нашим народом булла здобута перемога. Вічна слава тим, хто своєю героїчною боротьбою та важкою працею в тилу здобували нам мирне небо, зберегли Україну. Нехай єднає усіх нас любов до рідної землі, піклування про її майбутнє.

     Марченко Леонтій Петрович розповів учням про те, як підлітком працював у колгоспі на тракторі в селі Ащебутак Домбаровського району Оренбургської області (Росія). Осінь та зима 1941-1942 років була головним випробуванням для села. В роки війни битва за хліб прирівнювалась до битви на фронті. І не було людини, яка б не хвилювалася за майбутній урожай. Забувши про відпочинок, селяни працювали з усіх сил, кожен хотів допомогти фронту. Вдень і вночі працювали. Доценко Наля і Марченко Леонід косили вночі з факелами на комбайні «Сталінець». А в зимовий період працював на заводі, де випускали танки для фронту.

     Восьмикласники із захопленням слухали розповіді гостей та виступили з літературно-музичною композицією «Хай завжди буде мир!».

     Спасибі ветеранам за наше життя, спасибі за наше дитинство, за сонце яскраве у височині, за небо блакитне над головою, спасибі за мир на землі!

Класний керівник 8 класу
Агафонова Т.Г.


photo photo

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 570 | Додав: taljig | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz