П`ятниця, 29 Бер 2024, 9:18 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Січень » 20 » В ІЗМАЇЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИТО РІК ШЕВЧЕНКА
12:15 PM
В ІЗМАЇЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИТО РІК ШЕВЧЕНКА
                       «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття, тебе своїм сучасником звемо
 
 
         
          З такої теми на базі Бросківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 18 січня цього року відбулася науково-практична конференція для педагогічних працівників навчальних закладів Ізмаїльського району, головна мета якої – залучення науковців та педагогів-практиків до обговорення актуальних питань сучасного погляду на життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря; обмін досвідом використання художньої та мистецької спадщини Тараса Шевченка в навчально-виховному процесі, виховній та позакласній роботі; надання рекомендацій щодо підготовки та відзначення ювілейної дати 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в навчально-виховних закладах району, пропагування кращого досвіду духовно-морального виховання на прикладах етичних принципів життя і творчості митця.
          В роботі Конференції взяли участь понад 160 учасників: представники Ізмаїльської районної державної адміністрації, науковці Ізмаїльського державного гуманітарного університету, представники Ізмаїльської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, керівники шкіл, педагогічні працівники шкіл району. Відкрилася науково-практична конференція нестандартно, на сцені звучали рядки Тарасового "Заповіту" мовами народів світу.
             Заступник голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Хаджиков П.В. урочисто привітав учасників Конференції, відзначивши важливість проведення районних заходів з нагоди 200-річчя від дня народження великого Кобзаря згідно Указу Президента № 257/2012 "Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка".
          Начальник відділу освіти Т.Г. Якименко відзначила роль Т.Г.Шевченка в історії українського народу та проголосила відкриття року Тараса Шевченка в навчально-виховних закладах району.
           З доповіддю «Сучасне шевченкознавство: теорія, методологія» виступила Райбедюк Г. Б., кандидат філологічних наук, професор, завідувачка кафедри української мови та літератури Ізмаїльського Державного гуманітарного університету.
         З промовою про Тараса Шевченка – великого українця, громадського діяча, талановитого поета, неперевершеного майстра художнього мистецтва виступив Якусевич Ю.Г., голова Ізмаїльської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри загальнотехнічних дисциплін Ізмаїльського філіалу Київської Державної Академії водного транспорту ім. гетьмана П.Конашевича-Сагайдачного. Члени Ізмаїльської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Шевченко В.В., Поповою В.П. закликали громадськість, освітян району якнайширше висвітлювати та пропагувати вивчення творчої спадщини Великого Кобзаря.
         Програмою конференції  було заявлено 23 виступи вчителів району, які в ході обговорення актуальних питань сучасного погляду на життєвий та творчий шлях Кобзаря обмінялися досвідом використання художньої спадщини Тараса Шевченка в навчально-виховному процесі, виховній роботі; обмінялися досвідом щодо підготовки та відзначення ювілейної дати в навчально-виховних закладах району, що стало своєрідним звітом про організацію та підготовку гідного відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.
          Велике зацікавлення викликали виступи «Т.Г.Шевченко та його постать в історії України » (О.М.Хрустальова, заст. директора з НВР Старонекрасівської ЗОШ), «Шевченко в контексті світової літератури» (М.С.Щербина, вчитель світової літератури Бросківської ЗОШ),«Творчість Т.Г.Шевченка в перекладницькій молдовській літературі» (М.М.Моску, вчитель української мови і літератури Озернянської ЗОШ), «Роль творчості Т.Г.Шевченка у становленні української культури» (М.М.Половнюк, заст. директора з НВР Кам’янського НВК), «Формування національно свідомої особистості учня на уроках літератури рідного краю» (О.І.Кирилова, вчитель української мови і літератури Суворовської ЗОШ), «Позакласна робота з української літератури – один із чинників залучення школярів до пізнання скарбів українського народу» (Т.А.Колесник, заступник директора з НВР Каланчацької ЗОШ), «Пейзажна лірика Т.Г.Шевченка у дитячому читанні» (В.М.Кіру, вчитель початкових класів Утконосівської ЗОШ), «Формування творчої особистості учнів засобами художньої літератури» (М.М.Михайлова, вчитель української мови і літератури Утконосівської ЗОШ), «Художня спадщина Тараса Шевченка – перлина української культури» (В.М.Мирошнікова, вчитель образотворчого мистецтва Старонекрасівської ЗОШ), «Т.Г.Шевченко і музика» (Т.М.Дімброва, вчитель музики Кислицької ЗОШ), «Ми Шевченка славить будем і ніколи не забудем» (О.Л.Матенко, бібліотекар Саф’янської ЗОШ). Репрезентований на конференції практичний доробок педагогів загальноосвітніх навчальних закладів району довів актуальність та важливість проведення різноманітних заходів. Визнано, що однією з найважливіших завдань системи освіти є розвиток духовності особистості. Система роботи з духовно-морального виховання особистості має органічно вплітатися в навчально-виховний процес усіх закладів системи освіти доповнюючи та збагачуючи всі його складові. На сцені звучали пісні, написані на слова Шевченка, а також власні вірші директора Кислицької ЗОШ Загарія І.П., надихнуті творчістю Шевченка.
         Закінчилася конференція проголошенням Резолюції конференції та загальним хоровим співом відомої пісні на слова великого Кобзаря "Реве та стогне Дніпр широкий".
          Хочеться побажати освітянам та учнівським колективам Ізмаїльського району плідної підготовки й успішного відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
          Основну організаційну роботу по підготовці та проведенню науково-практичної конференції провели працівники районного методичного кабінету Журавель М.І., Кіосєва О.В., Раділова С.С., Мурсалимова І.І., Копил О.О. 
 
Фото з конференції можна переглянути в фотоальбомі сайту.
Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 781 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz