Субота, 27 Кві 2024, 4:39 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 14 » В Кам’янському НВК проведено Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови
4:40 PM
В Кам’янському НВК проведено Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови

КРАЩА

 МОВА ЄДНАННЯ – УКРАЇНСЬКА!

 

Бережіть природу і мову,

Щоби справжніми бути людьми

Пісню мами, її колискову,

Що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли,

І ліси хай піснями звучать

І щоб мовою рідною вміли

Україну свою оспівать.

Н. Красоткіна

 

Уже традиційно у перші тижні листопада в Кам’янському НВК урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби українського слова, тематичні лінійки, класні години тощо.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси української мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до української мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Учителі української мови і літератури М. М. Половнюк, С. М. Кириленко, Т. М. Саказли не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу. З нагоди відкриття Тижня української мови оформили інформаційний стенд «Народ без мови – не народ».

7 листопада був проведений шкільний етап VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  ім. Тараса Шевченка, за результатами якого найкращі учасники візьмуть участь у ІІ етапі конкурсу (Остапик К. (6А кл.), Ромалійська А. (7Б кл.), Кірпікова Л. (10А кл.), Поволоцька Д. (11А кл)).

Світле свято 9 листопада  зібрало учнів Кам’янського НВК на святкову лінійку, яку підготували учні  5 – А, 10 - А класів. Адже у цей день вся Україна святкує День української писемності та прославляє українську  мову.    Учні нагадали, що українська мова - чарівна, всім світом уже визнана за одну з наймелодійніших мов. Вона бере початок з сивої давнини. Без мови неможливо усвідомити себе частиною народу, відчути свій зв'язок із предками.

    Було наголошено, що саме 9 листопада по всій Україні і в НВК розпочинає свою роботу Міжнароднийконкурс з української мови імені П. Яцика, мета якого - сприяти утвердженню державного статусу української мови і піднесенню її престижу серед учнівської молоді, виховання і шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу, піднесення престижу української мови в Україні і за її межами та підвищення знань з мови; виховання в молодого покоління українців любові до української мови свого народу, усвідомлення того, що українська мова є генетичним кодом української нації. Цей конкурс знавців української мови імені П. Яцика проводиться як творче змагання учнівської молоді. Велика честь брати участь у цих мовних змаганнях.

Свято завершилось піснею «Величальна» у виконанні учнів 5-А класу.

Бібліотекар НВК Кілафли М. І. підготувала виставку найбільш актуальної літератури про українську словесність «Любіть Україну і мову її солов'їну».У ній, як завжди, можна було дізнатись про видатних учених-філологів (любителів слова), розглянути і, навіть, погортати найбільший і найновіший «Орфографічний словник української мови».

11 листопада вчитель української мови і літератури Половнюк М. М. запросила учнів 5 – А класу взяти участь в мовознавчій грі «Найрозумніший». Об’єднавшись в дві команди, учні змагались, демонструючи знання в таких ігрових категоріях «Морфологія», «Фонетика», «Фразеологія», «Синтаксис», «Прислів’я», «Секрет».

Того ж дня вчителем Кириленко С. М. проведено для учнів 5 – Б класу інтелектуальну гру «Патріот». Клас було об’єднано в 2 команди – команду «Блакитних» і команду «Жовтих». Учні 5 – Б класу, як справжні патріоти, мали довести, що державі потрібні високоінтелектуальні громадяни, тому їм було запропоновано пройти такі тури: «Інтелектуальна розминка», «Творчі старання», «Склади та відгадай», «Розгадай шараду», «Акторська майстерність».

Так пройшовТиждень української мови. Він залишив по собі безліч яскравих вражень, нові знання, принесли натхнення та наснагу, віру у власні сили. І українське слово завжди буде жити в душі наших учнів й допомагатиме у всіх добрих звершеннях.

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 711 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz