Середа, 24 Кві 2024, 4:00 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Грудень » 19 » В Лощинівській школі пройшов Всеукраїнський тиждень права
3:48 PM
В Лощинівській школі пройшов Всеукраїнський тиждень права

Правова освіта є невід’ємною частиною системи освіти, компонентом гуманітарного виховання молоді.

В Лощинівській школі з метою формування правової культури, прищеплення поваги до прав і свобод людини і громадянина проходив Всеукраїнський тиждень права з 09 по 13 грудня 2019 року. До проведення Всеукраїнського тижня права було залучено всіх класних керівників, вчителя правознавства та історії, соціального педагога, бібліотекаря.

10 грудня класні керівники 1-9 класів провели єдиний тематичний урок «Права людини». Були також проведені заходи гра-мандрівка «Правовий букварик» для учнів 1-4 класів.

Вчитель правознавства Кіосєва Н.М. провела конференцію з учнями 9 класу «Діти. Злочин. Покарання». Змістом заходу було передбачено розвивати в учнів пам'ять, увагу, кмітливість, навчати їх швидко аналізувати проблему, ухвалювати рішення.

З учнями 8-9 класів вчитель історії Шевченко А.М. організував заняття з елементами тренінгу «Підлітки мають знати свої права». Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.

Так, в рамках тижня було проведено виховний захід класним керівником Мельниченко Ю.А. в 5 класі «Що таке права людини? Чому вони важливі?», що спрямований на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.

Соціальний педагог Карапетрова І. М. провела тренінги «Відповідальність підлітків за свої вчинки» ( 8 клас), « Права дитинства» ( 6 клас). Для учнів 7-9 класів був організований перегляд та обговорення фільму «Країна іграшок». Також з учнями девіантної поведінки Смокіним В. та Чеботарем М. проведено бесіду «Закон і ми».

Бібліотекар школи Костєва С.П. організувала книжкову виставку «Правова література».

Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

Соціальний педагог Карапетрова І.М.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 255 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz